Χρόνος προετοιμασίας: 10’ |Χρόνος μαγειρέματος: 40-50’ | Μερίδες: 6

Υλικά

200 γρ. κουβερτούρα

60 γρ. βούτυρο

60 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

80 γρ. καστανή ζάχαρη

35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά

200 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Σε μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη τη ζάχαρη , το αλεύρι και τα αυγά. Μόλις κρυώσει λίγο η λιωμένη κουβερτούρα μας τη ρίχνουμε στο μπολ με τα άλλα μας υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε μια μικρή φόρμα του κέικ που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Από πάνω βάζουμε τα καθαρισμένα κεράσια ή αν προτιμάτε μπορείτε να τα αναμείξετε με το υπόλοιπο μείγμα και να διοχετευτούν παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.