Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Νίκος Σακκάς από την Ευρυτανία

2202

Με μητέρα από το Καρπενήσι, οικογένεια Αντωνοπούλου και πατέρα από την Αγία Τριάδα, οικογένεια Σακκά, ο Ευρυτάνας Νίκος Σακκάς, είναι υποψήφιοςμε τη Δημιουργία Ξανά του Θάνου Τζήμερου για το Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Σακκάς είναι καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης, επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας, μέτοχος σε διεθνείς εταιρείες τεχνολογίας και τακτικός εμπειρογνώμονας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα καινοτομίας. Ο ίδιος αναφέρει για την υποψηφιότητά του:

«Στην Ευρώπη παίρνονται αποφάσεις σημαντικές για την πορεία της Ένωσης. Και η πορεία της Ένωσης έχει άμεση σχέση και με την πορεία της χώρας μας. Επιπλέον, ας σκεφτούμε τα χρόνια της κρίσης. Πού πάρθηκαν οι σημαντικές αποφάσεις για τη χώρα; Δυστυχώς αυτή τη φορά, αλλά και πάλι πάρθηκαν στην Ευρώπη. Δυστυχώς, γιατί υπήρξαμε ανίκανοι να μεθοδεύσουμε τη λύση μόνοι μας και  όχι γιατί κάποιοι ήθελαν το κακό μας και τα πετρέλαιά μας όπως έλεγε το αφήγημα των λαϊκιστών και των ανόητων. Και πολύ φοβάμαι ότι η επιτροπεία θα έχει συνέχεια. Τέλος έχω ένα προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα της δημοκρατίας. Έζησα το ευτελισμό της με τα πέτσινα δημοψηφίσματα των ΣΥΡ-ΑΝΕΛ. Βλέπω και τι γίνεται και στην Αγγλία με την άλλη μεγάλη απάτη του Brexit, και αντιλαμβάνομαι ότι κάτι πάει στραβά. Πρέπει να δούμε πώς θα αυξηθεί η αληθινή και όχι η προσχηματική συμμετοχή- και στην πράξη η χειραγώγηση- των πολιτών στις διαδικασίες και στις αποφάσεις της ΕΕ. Ευρώπη, Ελλάδα στην Ευρώπη και Δημοκρατία για την Ευρώπη. Αυτά τα τρία με ενδιαφέρουν και θέλω να παρέμβω. Με συγκεκριμένο τρόπο και με διαρκή απολογισμό και όχι με ευχές, ούτε με ψευτιές. Ας δει κανείς τα βίντεο που έχω ανεβάσει στο δίκτυο».