Το υπουργείο Παιδείας επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες του esos,ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου διδακτικού έτους, να πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί , μετά τη Θεία Λειτουργία στους Ναούς.

Αντίθετα ο Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος  με την ακόλουθη δήλωσή του, που έγινε αμέσως μετά τη  συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου,  ανακοίνωσε   οτι ο αγιασμός θα γίνει μία ημέρα μετά στις 15 Σεπτεμβρίου.

 «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες.Θα γίνει ο αγιασμός όπως αποφασίσουν   στα γραφεία των καθηγητών . Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Κι αυτό διότι , όπως από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το esos τα σχολεία  ανοίγουν ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που σημαίνει ότι οι κληρικοί θα πρέπει να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι στις 11 το πρωί.

Η τελετή του αγιασμού θα γίνει, ανά τάξη  σε εξωτερικό χώρο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η οριστική κοινή απόφαση  του υπουργείου Παιδείας με την εκκλησία της Ελλάδας για την ημερομηνία τέλεσης αγιασμού.

esos.gr