Φθιώτιδα: O «καλλιτέχνης των Αγράφων», το «χρωματιστό» Μαυρίλο και η τέχνη που παίρνει τα βουνά (και όχι μόνο)! ΕΙΚΟΝΕΣ

1429

OΔιονύσης Άμασης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Μεγαλώνοντας ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον τουρισμό όμως η «κρυφή του» αγάπη ήταν η ζωγραφική. Και επειδή οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο… ο Διονύσης έπιασε τα πινέλα και ζωγράφισε όχι έναν αλλά πολλούς μικρούς παραδείσους σε τοίχους, σχολεία παιδικές χαρές ακόμη και καταστήματα!

Ο χαρακτηρισμός «καλλιτέχνης των Αγράφων» του κληροδοτήθηκε όταν ολοκλήρωσε μια σειρά έργων στο μαγαζί του κλήση του Νίκου Χαλάτση στη Νεράιδα) Καρδίτσας απ’ όπου κατάγεται η γυναίκα του Δήμητρα. Έμπνευση του οι βουνοκορφές των Αγράφων, τα έλατα, η φύση.

Και αφού έγινε η αρχή, συνέχισε ζωγραφίζοντας και άλλα μαγαζιά και άλλους τοίχους και η Νεράιδα έγινε ολόκληρη ένα έργο τέχνης!

Και ύστερα, το έργο του μαθεύτηκε, άρεσε και τα πινέλα του έκαναν το θαύμα τους σε καταστήματα, σπίτια και τοίχους, πόρτες, έπιπλα, στην Αθήνα, στον Πειραιά και όπου αλλού τον προσκαλούν  να φτιάξει τους μικρούς του χρωματιστούς παράδεισους. Βουνά και δέντρα, λουλούδια και πουλιά. Θάλασσα και ουρανός, βαρκούλες και ηλιοβασιλέματα..

Και παράθυρα. Πολλά παράθυρα που σαν ανοίγουν ξεπροβάλλουν ο ήλιος. τα σύννεφα και ο γαλάζιος ουρανός.

Ακούραστα τα χέρια του. Ανεξάντλητη η έμπνευση του που την καταθέτει ακόμα και σε βότσαλα

Ή στα λεπτοκομμένα φύλλα ξύλου που με τον πυρογράφο του μετατρέπονται σε αγιογραφίες.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε και την παιδική χαρά στο Μαυρίλο 

Δείτε μερικά από τα έργα τέχνης…δια χειρός Διονύση Άμαση

lamianow.gr