Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες | Μερίδες: 4 -6

Υλικά

1 κοτόπουλο 2,5 κιλών

1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

250 γρ. κιμά ανάμεικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη ή πολύ ψιλοκομμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 φλιτζάνι ρύζι

μισό μήλο

2 φλιτζάνια βρασμένα κάστανα

ξύσμα και χυμό 1 πορτοκαλιού

μισό ματσάκι μαϊντανό

3 κιλά πατάτες

1 κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τον κιμά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μπαχάρι στις 2 κουταλιές βουτύρου. Θα είναι έτοιμο όταν ο κιμάς ροδίσει. Σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί, ρίχνουμε το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και το σιγοψήνουμε, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το μήλο σε κυβάκια, 1 φλιτζάνι κάστανα ψιλοκομμένα, το ξύσμα και το μαϊντανό και το αφήνουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά. Στη συνέχεια παίρνουμε το κοτόπουλο, του ανοίγουμε την κοιλιά, το αλατοπιπερώνουμε καλά και του βάζουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο σου. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, μαζί με τις πατάτες, το 1 φλιτζάνι κάστανα, το ελαιόλαδο, το χυμό 2 λεμονιών, το χυμό του πορτοκαλιού. Μην ξεχάσουμε να ρίξουμε και στις πατάτες αλατοπίπερο. Ψήνουμε το φαγητό σου στους 180 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.