Μέχρι τις 18 Μαΐου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία & Δημοτικά

4978

Εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Ξεκινούν και φέτος οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 18 Μαΐου 2018. Σημειώνεται ότι εγγραφές μετά τις 19 Μαΐου θα θεωρούνται εκπρόθεσμες και θα χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.).

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2018-19, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014, οπότε τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη. Τα νέα δεδομένα για την εγγραφή από τα 4 έτη θα ισχύσει μόνο για 184 δήμους της χώρας.

 Διαδικασία εγγραφών στα Νηπιαγωγεία

Πριν από την έναρξη των εγγραφών, η διεύθυνση του Νηπιαγωγείου αναρτά σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας ή/και στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου ανακοίνωση με πληροφορίες σχετικά με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων, τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση της εγγραφής και τα δικαιολογητικά που αφορούν στην παρακολούθηση του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος.

Σε όλους τους δήμους της χώρας, ο Διευθυντής/ντρια, Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου δέχεται όλες τις αιτήσεις, για φοίτηση νηπίων και προνηπίων, που ανήκουν στη σχολική περιφέρεια του Νηπιαγωγείου. Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του νηπιαγωγείου γίνεται αυταπάγγελτα. Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 θα αναρτηθούν στα Νηπιαγωγεία ο οριστικός πίνακας των εγγραφέντων νηπίων και προνηπίων που θα φοιτήσουν τη σχολική χρονιά 2018-19 καθώς και ο πίνακας των μαθητών που θα παρακολουθήσουν το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα ενώ την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 αναμένεται να συγκροτηθούν τα τμήματα του Νηπιαγωγείου για το σχολικό έτος 2018- 19 για το πρωινό υποχρεωτικό και προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.