Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα agriniopress.gr ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Cees Loggen, Πρόεδρος παραθαλάσσιων περιοχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης (CPMR Brussels), o Csaba Borboly, μέλος επιτροπής Περιφερειών (Committee of the Regions, Brussels), συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, στο πλαίσιο των συζητήσεων της πρώτης μέρας του Olympia Forum II.

Το Olympia Forum II, διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

 Διαφορετικές απόψεις για το φράγμα στη Μεσοχώρα

Οι κκ. Φαρμάκης και Αγοραστός «διασταύρωσαν τα ξίφη» τους για την αναγκαιότητα ή μη της ολοκλήρωσης του υδροηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα.

Η μελέτη είναι ελλιπής και βασίζεται σε παρωχημένα στοιχεία. Είναι ένα πολιτικό κείμενο και για αυτό το λόγο δεν το στηρίζει η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδος, είπε ο κ. Φαρμάκης ενώ τόνισε ότι και η διαφωνία αυτή θα διευθετηθεί από τα δικαστήρια.

Χωρίς σύμπνοια και συνεργασία δεν προχωράμε μπροστά ανέφερε ο κ. Αγόραστός και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλία έχει στηρίξει αντίστοιχα έργα στη Δυτική Ελλάδα. Τέλος αναφέρθηκε στον κυριο Φαρμάκη κάνοντας λόγο για έλλειψη σύμπνοιας και στήριξης.

(με πληροφορίες agriniopress.gr)