Στην εποχή της καραντίνας το πιο συνηθισμένο μήνυμα που στέλνουν οι περισσότεροι  στο  13033 αφορά τον «αριθμό 6» που αντιστοιχεί στην σωματική ατομική άσκηση. Ωστόσο  τέσσερις νεαροί Λαμιώτες, ηλικίας από 17 έως 22 ετών, έστειλαν το μήνυμα αλλά αντί για σωματική άσκηση πραγματοποίησαν μια όμορφη δράση, παράδειγμα προς μίμηση.

Στην περιοχή του Κάστρου της Λαμίας συναντήθηκαν και τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται μάζεψαν τα  σκουπίδια από διάφορα σημεία της περιοχής, με σκοπό να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους γύρω τους. Αν και κατά διαστήματα η Δημοτική Αρχή έχει καθαρίσει την περιοχή δυστυχώς τα σκουπίδια και πάλι ήταν πολλά….  

Ο συντονισμός έγινε μέσω facebook και της σελίδας Save your hood και δημιουργήθηκε για να στεγάσει και να συντονίζει δράσεις ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα.
Παρά τη βροχή κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 20 σακούλες σκουπιδιών, μαζεύοντας συνολικά περίπου 400 κιλά σκουπιδιών. Έστειλαν ένα δυνατό μήνυμα για την πόλη μας και την ευαισθητοποίηση των υπόλοιπων κατοίκων. Σίγουρα είναι μόνο η αρχή καθώς ο όγκος των σκουπιδιών είναι πολύ μεγάλος και κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση.
Είναι σημαντικό να διατηρούμε καθαρό το Κάστρο που όλοι αγαπάμε και είναι από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Λαμίας.
Το Save your hood ξεκίνησε από τον Βασίλη Σφακιανόπουλου, η ιδέα του ήρθε όταν στην προηγούμενη καραντίνα, παρατήρησε ότι τα σκουπίδια σε περιοχές όπως για παράδειγμα τα Τουρκοβούνια στο κέντρο της Αθήνας είχαν αυξηθεί κατά πολύ.
Η ιδέα του Βασίλη άρχισε να έχει μεγάλη ανταπόκριση μετά και από δημοσιεύσεις φωτογραφικού υλικού στα social media και το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε κατακόρυφα. Η ομάδα κατά αλφαβητική σειρά : Άγγελος Γκιρλέμης 17ετών , Αλέξανδρος Γκιρλέμης 21ετών, Στέφανος Ηλιάδης 17ετών, Μαργαρίτα Ρόδη 21ετών. (Φωτογραφίες: Ιουλία λεπίδα και Βασίλης Ρόδης” –πηγή: ilamia.gr)