Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Ευρυτανίας, δηλώνει την αλληλεγγύη του στους απεργούς εργαζομένους του εργοστασίου «Μαλαματίνα» για τις 15 απολύσεις που έγιναν. Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς εργαζόμενους στο εργοστάσιο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη, που με τον καθολικό πολυήμερο απεργιακό τους αγώνα απαιτούν να ανακληθούν οι 15 απολύσεις και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Καταγγέλλουμε το καθεστώς καταστολής και τρομοκρατίας, που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία, προκειμένου να χτυπήσουν τον  αγώνα των εργαζομένων και να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό για να στηρίξουν τον νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης και το σχέδιο «εξυγίανσης» που συνοδεύεται με διαγραφή χρεών προς την εφορία κατά 51% και τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 56%. Τα γκλομπ, τα χημικά, οι διώξεις ενάντια στους απεργούς στρέφονται ενάντια σε όλη την εργατική τάξη, ενάντια σε όποιον σηκώνει κεφάλι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

 Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων που με αγωνιστικό φρόνημα στέκονται απέναντι στη βία και τα χημικά και συνεχίζουν ενωμένοι τον αγώνα τους».