Τις συνέπειες της δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Θέρμου στην Αιτωλοακαρνανία, βιώνουν οι πολίτες, που σε περιπτώσεις ανάγκης όχι μόνο δεν εξυπηρετούνται όπως πρέπει αλλά κινδυνεύει η ζωή τους…

Δραματικές στιγμές έζησε στις 2 Νοεμβρίου 2020, όπως αναφέρει στο  agriniosite.gr, η οικογένεια του Παναγιώτη Λάμπρου. Το μεσημέρι κάλεσε το Κέντρο Υγείας Θέρμου, για την διακομιδή στο Νοσοκομείο Αγρινίου της πολύτεκνης συζύγου του. Ειδοποποιήθηκε όπως τονίζει το Νοσοκομείο Αγρινίου και μετά από καθυστέρηση μιάμιση ώρας ήρθε το ασθενοφόρο.

Η ασθενής δέχθηκε την πρώτη νοσοκομειακή φροντίδα, μετά από τουλάχιστον 3 ώρες και νοσηλεύεται πλέον στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου. Ο ίδιος αναφέρει για τα όσα έζησε: “Το Κ.Υ. Θέρμου  μέρα με τη μέρα αποδυναμώνεται κι υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του και δεν παρέχει την πρωτοβάθμια φροντίδα του επιπέδου που τους πρέπει και χρειάζονται οι ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία δημότες μας.

Πριν λίγες ημέρες ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον κ. Δήμαρχο πως ήρθαν οδηγοί. Ήρθαν; Εγώ δεν τους είδα. Υπάρχει ασθενοφόρο; Ούτε αυτό είδα όταν το χρειάστηκα. Επίσης πριν λίγες ημέρες αποσπάστηκε κι ένας γιατρός στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τις ανάγκες είπαν του κορονοϊού.

Απ΄το Κ.Υ. Θέρμου ήταν ανάγκη να φύγει ο γιατρός; Για όλους αυτούς τους λόγους εκφράζω προς κάθε κατεύθυνση και προς όλους τους υπευθύνους, Κ.Υ. Θέρμου, Δήμο Θέρμου, Νοσοκομείο Αγρινίου, ΠΕΣΥ, Υπουργείο,…. τις εντονότατες διαμαρτυρίες μου, την απογοήτευση κι αγανάκτησή μου. Φτάνει πιά, ως εδώ. Δεν μπορεί να λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Θέρμου μόνο για συνταγογράφηση. Το Κέντρο Υγείας οφείλει να λειτουργεί και να παρέχει όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, γιατί τέτοιες υπηρεσίες πρέπουν σ΄ αυτούς τους ξεχασμένους κι αγνοημένους δημότες μας.” καταλήγει ο Παναγιώτης Λάμπος.

newsit.gr