Η παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καρπενησίου ‘Αλλαγή Πορείας’ τοποθετείται για τη διαμαρτυρία της Προέδρου Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Σοφίας Φλέγκα προς το Δήμο. Συγκεκριμένα αναφέρουν:
«Πριν λίγες μέρες μας κοινοποιήθηκε μια επιστολή της Προέδρου του Συλλόγου Ξενοδόχων Ευρυτανίας, κυρίας Φλέγκα, προς το Δήμο Καρπενησίου, από την οποία εγείρονται πολλά και σοβαρά ερωτήματα που πρέπει οπωσδήποτε να απαντηθούν επίσημα.
Στην καυστική της επιστολή η κυρία Φλέγκα κατονόμασε τον κύριο Σβερώνη, ως τον Αντιδήμαρχο που μοιράζει προφορικές υποσχέσεις τις οποίες, δεν τηρεί ποτέ.
Αλήθεια, στη σύγχρονη εποχή, επιτρέπεται ένας αντιδήμαρχος σε θέματα διαδικαστικά να τοποθετείται προφορικά και όχι ακολουθώντας το πρωτόκολλο που επιτάσσει την ανταλλαγή επίσημων εγγράφων;
Από την επιστολή – διαμαρτυρία προκύπτει, ότι η κυρία Φλέγκα ανέμενε επίσημα απαντήσεις και έγγραφα, τα οποία δεν έλαβε ποτέ. Για ποιο λόγο δεν εστάλησαν εγκαίρως τα απαραίτητα έγγραφα;
Επίσης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, θέτει ευθέως τις ενστάσεις της ως προς τη διαδικασία ενοικίασης των γηπέδων. Τεχνικά, θα έπρεπε ο Δήμος μας, να έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις τον τρόπο με το οποίο λειτουργεί, αναφορικά με το πλαίσιο ενοικίασης των γηπέδων έτσι ώστε να αποφεύγονται διενέξεις και διαφωνίες. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και στο σημείο αυτό υπάρχει σοβαρή διαχειριστική ευθύνη.
Η κυρία Φλέγκα καταγγέλλει ότι λόγω ανικανότητας και ασυνεννοησίας ζημιώθηκε η επιχείρησή της για δεύτερη φορά, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο. Μήπως, θα πρέπει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να μας ενημερώσει για το ποια ήταν η πρώτη δουλειά που συμφώνα με την κυρία Φλέγκα χάθηκε από δικά του λάθη;
Θεωρώντας αποκλειστικά υπεύθυνο για την απώλεια της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων, ζητά επιτακτικά την παραίτηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου ως ανεπαρκούς για τα καθήκοντα του.
Δεν θα έπρεπε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα, με δεδομένο ότι η κυρία Φλέγκα προχώρησε σε κοινοποίηση του εγγράφου της προς τον κ. Σβερώνη, τον Δήμαρχο κ. Σουλιώτη, τον κ. Λερογιάννη, τον κ. Τασιό (που δεν κατανοούμε το λόγο, καθώς η Περιφέρεια δεν έχει καμία ανάμειξη στο θέμα) και φυσικά προς την Ένωση Ξενοδόχων Ευρυτανίας.
Αναμένουμε τις απαντήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…»