Τη συμπαράστασή της προς τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου εκφράζει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλαγή Πορείας» για το θέμα που έχει προκύψει για τη λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου από το Δήμο Καρπενησίου (βλ. σελ.23 Επιστολή Συλλόγου).

Στην τοποθέτησή της η «Αλλαγή Πορείας», μιλά με σκληρά λόγια για τη δημοτική αρχή και αναφέρει:

«Ο Πολιτιστικός σύλλογος είναι ένας από τους μακροβιότερους συλλόγους της πόλης που προάγει με εξαιρετικό τρόπο τον πολιτισμό, δίνοντας ταυτόχρονα μία πρώτης τάξεως διέξοδο στα παιδιά μας αλλά και τους ενηλίκους. Ο Πολιτιστικός κύριοι πρωταγωνιστεί και προάγει αποτελεσματικά τον πολιτιστικό πλούτο του τόπου μας και όχι μόνο, ποιος δεν έχει θαυμάσει την παρουσία και τις φορεσιές σε παραστάσεις, εκδηλώσεις, στην πόλη και τα χωριά του Δήμου; Όποτε τον χρειάστηκε ο Δήμος ήταν εκεί με πιο πρόσφατη την εξαιρετική παρουσία του στο κολυμβητήριο της πόλης το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, για όλους αυτούς τους λόγους στεκόμαστε δίπλα του.

Πληροφορηθήκαμε μέσω της επιστολής του Πολιτιστικού για νέο δωρεάν θεατρικό εργαστήρι του δήμου ενάντια στη λειτουργία  του συλλόγου. Ποιο εργαστήρι κύριε δήμαρχε; Λειτουργεί κάτι τέτοιο γιατί δεν είδαμε κάποια ανακοίνωση ή διαφήμιση;

Τον συγκεκριμένο χώρο μετά από πολλές πιέσεις τον παραχωρήσατε στην αξιωματική αντιπολίτευση όπως ορίζει το θεσμικό πλαίσιο. Χωρίς καμία ενημέρωση, ως οφείλετε, και με πρωτόγνωρες πρακτικές μαθαίνουμε ότι μένουμε πάλι άστεγοι. Δεν έπρεπε να μας ενημερώσει η δημοτική αρχή, γιατί τόση αυθαιρεσία πια;

Επιπλέον, τι θα γίνει αν υπάρξει ατύχημα σε κάποιο παιδάκι; Είναι ο δήμαρχος κατοχυρωμένος σε αυτή την περίπτωση ή θα τρέχετε στα δικαστήρια; Ένας δημόσιος χώρος μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν σε συγκεκριμένους φορείς του δημοσίου αλλά με συγκεκριμένες διαδικασίες, πώς έγινε αυθαίρετα; Εάν οποιοσδήποτε άλλος ζητούσε το συγκεκριμένο χώρο θα του ζητούνταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, εσείς τι ζητήσατε; Υπάρχει κάποιος λόγος που μεροληπτεί ο δήμος σε αυτή την περίπτωση; Δεν είχε η δημοτική αρχή ούτε καν την ευγένεια να το φέρει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. Σε άλλους δήμους τέτοιου τύπου θέματα περνούν από ΔΣ. Η δασκάλα είναι καλυμμένη για απογευματινές ώρες, έχει μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, έχει πτυχίο συναφές με το αντικείμενο; Τα παιδιά είναι καταγεγραμμένα; Βλέπουμε πολλά στις μέρες μας. Όλα αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και πολύ φοβόμαστε ότι δεν έχει η δημοτική αρχή πειστικές απαντήσεις.

Κλείνοντας,  για όλους τους παραπάνω λόγους η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την άμεση ανάκληση του συγκεκριμένου τμήματος. Ποιος θα έλεγε όχι σε τέτοιες πολιτιστικές δράσεις; Παρόλα ταύτα θα πρέπει  να γίνονται με τον νόμιμο και σωστό τρόπο.

Νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μία φοβική και άτολμη δημοτική αρχή αλλά εσείς είστε επικίνδυνοι».