Για το φλέγον θέμα του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου – 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου, επανέρχεται η παράταξη της αντιπολίτευσης «Αλλαγή Πορείας». Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«3ο δημοτικό και 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου.

Ούτε η παρουσία των γονέων και καθηγητών στην περασμένη συνεδρίαση του ΔΣ δεν πτόησαν το Δήμαρχο. Δεν σεβάστηκε την αγωνία και την ανησυχία τους για την ασφάλεια των παιδιών. Συνέχισε το παραλήρημα ψεύδους. Δεν δίστασε, για να μας αποπροσανατολίσει, να χρησιμοποιήσει ακόμη και ονόματα υπουργών και προσωπικών του φίλων, στους οποίους έσπευσε για να λύσει το πρόβλημα.

Δεν μας είπε όμως ότι επί 12 συναπτά έτη που βρίσκεται σε θέση εξουσίας, θα μπορούσε να χτίσει νέο σχολείο, όχι απλά να διορθώσει τις ζημιές του υφιστάμενου. Δεν μας είπε ότι στο “μεγαλύτερο” τεχνικό πρόγραμμα των 35.000.000 ευρώ που καυχιέται ότι συνέταξε, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για το σχολικό συγκρότημα.

Μας είπε ότι δεν υπήρχαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία!!! Με μία απλή αναζήτησή στο διαδίκτυο, βρίσκουμε τα εξής:

1. Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ με τίτλο “Επισκευή, συντήσηρη σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων (ΑΔΑ:6Ο9Ψ465ΧΘ7-ΑΓΡ). Με ημερομηνία πρόσκλησης 23 Φεβρουαρίου 2018!! Δεκάδες οι δήμοι που συμμετείχαν…

2. Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με τίτλο “Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ”. (ΑΔΑ:681Β46ΜΤΛ6-749).,με ημερομηνία πρόσκλησης 29 Σεπτεμβρίου 2020. Επίσης δεκάδες οι δήμοι που συμμετείχαν. Η δημοτική αρχή απλά υπέβαλλε πρόταση σε σειρά προτεραιότητας 4η, γνωρίζοντας ότι δεν θα γίνει καν δεκτή, απλά για τα μάτια του κόσμου!!

Που καταλήγουμε λοιπόν; Η απάντηση είναι απλή. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν βρίσκεται καν στις προτεραιότητες του δημάρχου, παρόλο που όλες οι συνθήκες υπήρξαν ευνοϊκές. Ενώ όλοι οι δήμοι εκμεταλλεύτηκαν την περίοδο του κορονοϊού, που τα σχολεία ήταν κλειστά. Εμείς τα αφήσαμε να ρημάξουν κι άλλο. Τέλος, μετά την γενική κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας τα χρήματα για τη μελέτη βρέθηκαν ως δια μαγείας… Τα συμπεράσματα δικά σας!».