Ανά ‘βημα’ πριν τη δημιουργία σύγχρονου ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ η Αγία Τριάδα.

1250

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση το ΔΣ του Συλλόγου Αγιατριαδιτών ανακοινώνει ότι:
Την 1/9/2021 υπογράφηκε μεταξύ του Συλλόγου Αγιατριαδιτών Ευρυτανίας και του Καραπιπέρειου Πνευματικού Ιδρύματος, Συμφωνητικό μακροχρόνιας Μίσθωσης Αγροτεμαχίου που ανήκει στο Ίδρυμα, έναντι συμβολικού τιμήματος, με αποκλειστικό σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως γήπεδο καλαθοσφαίρισης.
Στη σημερινή θέση έφτασε ο Σύλλογός μας μετά από τρία χρόνια προσπαθειών για εξεύρεση κατάλληλου χώρου που να ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου ανοικτού γηπέδου Μπάσκετ. Υπό την Προεδρία του κ. Ηλία Βελαώρα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας, το καλοκαίρι του 2019, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη και μεταξύ άλλων έθεσαν ως θέμα και την ανάγκη κατασκευής ενός γηπέδου Μπάσκετ στο χωριό μας, αίτημα που ο Δήμαρχος αποδέχθηκε, με προϋπόθεση την εξεύρεση ακινήτου.
Το νέο ΔΣ αναλαμβάνοντας δράση τον Αύγουστο του 2020, υπό την προεδρία του κ. Εύρυτου Κοντογεώργου, συνέχισε τις προσπάθειες εξεύρεσης χώρου. Καταφέραμε να βρούμε τον πλέον κατάλληλο για το σκοπό αυτό στη θέση Αμπέλια, ιδιοκτησίας του Καραπιπέρειου Πνευματικού Ιδρύματος. Μετά από επικοινωνία του Συλλόγου μας με το Ίδρυμα καταθέσαμε με επιστολή μας αίτημα παραχώρησης του ακινήτου. Το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε θετικά, όπως πάντα σε κάθε αίτημα του Συλλόγου που στοχεύει σε δράσεις ανάπτυξης και προβολής του χωριού μας. Μετά από επικοινωνία μας και με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου κ. Ι. Σβερώνη σχετικά με το θέμα, αλλά και την ανανέωση της υπόσχεσης από τον Δήμαρχο κ. Σουλιώτη για την κατασκευή του γηπέδου, ξεκίνησαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες παραχώρησης του χώρου προς το Σύλλογό μας.
Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον συγχωριανό μας και Ταμία του ΔΣ του Ιδρύματος κ. Γιάννη Αναστασιάδη για την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για να προχωρήσει το θέμα, το μέλος του ΔΣ Αρχιμανδρίτη Ιλαρίωνα Λιάσκο για τη βοήθειά του και φυσικά τον Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος κ. Ευάγγελο Παπασπύρου που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και ολοκλήρωσε τη διαδικασία μίσθωσης.
Στόχος μας είναι η χρήση ενός σύγχρονου ανοικτού γηπέδου Μπάσκετ από τη νεολαία του χωριού μας. Με δεδομένη επίσης τη γειτνίαση του νέου αυτού χώρου με τη θέση που βρίσκεται το γήπεδο ποδοσφαίρου ευελπιστούμε σε συνολική αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του χωριού μας, με την προσέλκυση αθλητικών φορέων, με σκοπό τόσο την προβολή όσο και την ανάπτυξη του χωριού μας μέσω του αθλητισμού.