Αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση για το θέμα

Σε αναβολή τέθηκε η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Αγράφων για το έτος 2022, καθυστερώντας την εξέλιξη των έργων του Δήμου, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Να τονίσουμε ότι η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο μαζί με τον προϋπολογισμό αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του Δήμου, αλλά και των οικονομικών δεσμεύσεων για τον προγραμματισμό του 2022.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία το γενικό σύνολο του Τεχνικού Προγράμματος ανέρχεται στα 13.951.885,39 €, τα γενικά έργα στα 11.122.187,18 €, οι μελέτες του Δήμου Αγράφων στα 317.427,00 €, τα συνεχιζόμενα έργα στο 1.199.871,21 € και τα νέα έργα στο 1.312.400,00 €.

Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση για το θέμα

Ειδικότερα, μετά την παρουσίαση των στοιχείων σχετικά με το Πρόγραμμα στη συνεδρίαση από την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Νταλαφούρα και αφού δόθηκαν οι απαραίτητες απαντήσεις από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Γκορόγια Νικόλαο, τον λόγο πήρε ο κ. Μπαμπαλής, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος ανέφερε ότι επειδή δεν του δόθηκαν όλα τα τεχνικά προγράμματα των Τοπικών Κοινοτήτων που ζήτησε εγγράφως ο ίδιος και επειδή δεν ήταν επαρκής ο χρόνος από την επίδοση της πρόσκλησης μέχρι την συγκεκριμένη συνεδρίαση, πρότεινε την αναβολή της συζήτησης του θέματος, θέση την οποία στήριξε και η κα. Σουλιώτη Χρυσούλα.

Στη συνέχεια ο κ. Δημητρόπουλος, έλαβε το λόγο και επεσήμανε ότι τα τεχνικά προγράμματα που είχαν υποβληθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή στην Τεχνική Υπηρεσία αποστάλθηκαν στον κ. Μπαμπαλή, ενώ για τις υπόλοιπες κοινότητες που οι Πρόεδροι δεν είχαν υποβάλλει τεχνικά προγράμματα, υποχρεωμένη για την σύνταξη αυτών είναι η Δημοτική αρχή και ως εκ τούτου αυτά που ανέφερε ο κ. Μπαμπαλής δεν αποτελούν λόγο αναβολής του θέματος. Όπως τόνισε όμως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Παπαθανάσης Γρηγόρης «η πρόσκληση εκδόθηκε και επιδόθηκε νόμιμα σε όλα τα μέλη του ΔΣ και πως όλοι είχαν τον απαιτούμενο χρόνο για ενημέρωση και προετοιμασία».

Η πρόταση όμως του κ. Μπαμπαλή για αναβολή του θέματος πλειοψήφησε παρά την πρόταση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Νιάφα ότι επειδή υπήρχε μια και μοναδική πρόταση προς ψήφιση, να επικρατήσει αυτή.  Από τη μεριά του ο κ. Μπαμπαλής επέμεινε και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΔΣ να επικρατήσει η δική του πρόταση περί αναβολής του θέματος, αφού έλαβε τις περισσότερες ψήφους, ήτοι, έντεκα (11) σε σύνολο είκοσι ενός (21)και επικαλέστηκε ότι η απόφαση θα κριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Δήμου, το Δ.Σ. αναμένει την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί νέα συνεδρίαση για το θέμα.