Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας  εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπατριώτες ευρυτάνες και τις ευρυτάνισες που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού αλλά και από την βαθιά οικονομική κρίση. Εκφράζουμε ιδιαίτερα την συμπαράστασή μας στους κατοίκους του Ραπτόπουλου που από σήμερα (8 Δεκ.) έχει μπει σε ολικό αποκλεισμό, αλλά και στα υπόλοιπα χωριά της Δυτ. Ευρυτανίας, όπου υπάρχει δραματική εξάπλωση της πανδημίας.

Η εξάπλωση αυτή δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αφού εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχαν διασωληνωμένοι από την περιοχή κάτι που θα έπρεπε να έχει θορυβήσει νωρίτερα τον κρατικό μηχανισμό. Η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη αν είχαν γίνει μαζικά τεστ έγκαιρα, στοχευμένα αλλά και δειγματοληπτικά σε όλα τα χωριά, για να απομονωθούν τα κρούσματα και να ελεγχθούν οι συρροές.

Οι διάφοροι «ανευθυνο-υπεύθυνοι» που σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στον λαό θα έπρεπε έγκαιρα να έχουν αναλάβει τις δικιά τους ατομική και συλλογική ευθύνη ως εκπρόσωποι της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Δήμαρχοι-βουλευτής-περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι είναι λαλίστατοι όταν θέλουν να φορτώσουν τις ευθύνες για την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον λαό, αλλά τους πιάνει «αφωνία» όταν καλούνται να τοποθετηθούν για τις τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στο Νοσοκομείο. Είναι φαίνεται φυσιολογικό γι’ αυτούς νοσοκομείο πρωτεύουσας νομού να λειτουργεί με έναν (1) παθολόγο… Είναι φυσιολογικό γι΄αυτούς να μην υπάρχει ΜΕΘ και οι διασωληνωμένοι να μεταφέρονται σε όποια πόλη υπάρχει κρεβάτι με όποια επίπτωση επιφέρει αυτό στην υγεία τους.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ επαναφέρει τα αιτήματα που έχει διαμορφώσει από την έναρξη της πανδημίας, αιτήματα στα οποία η κεντρική εξουσία και οι ντόπιοι εκπρόσωποί της συνειδητά κωφεύουν. Και κωφεύουν γιατί όπως και πριν την πανδημία, όπως και στις υπόλοιπες  χώρες, όπου βασιλεύει το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, η υγεία και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν αξία, θεωρούνται κόστος. Ζητάμε:

-Επίταξη και διαμόρφωση δομών (πχ ξενοδοχείο)που μπορούν να νοσηλεύσουν ασθενείς COVID-19. Ιατρική παρακολούθηση με επισκέψεις κατ’ οίκον για όσους δεν νοσηλεύονται.

 -Αναγκαστικές προσλήψεις με τις αποδοχές του δημοσίου, ιατρών του ιδιωτικού Τομέα, κυρίως Παθολόγων, Πνευμονολόγων, Αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων, με δυνατότητα μονιμοποίησης μετά το πέρας της πανδημίας.

-Κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις Ιατρών, Νοσηλευτών, Τραυματιοφορέων, Καθαριστριών με απλή υπεύθυνη δήλωση, όπως έγινε με τις 300 θέσεις ιατρών της ΜΕΘ.

-Επίταξη όλων των ΜΑΠ (μέσων ατομικής προστασίας) που βρίσκονται σε έλλειψη, επίσης υλικά και μηχανήματα, όπως αναπνευστήρες.

-Με κατεπείγουσες διαδικασίες δημιουργία  κλινών ΜΕΘ, εξασφαλίζοντας ακόμη και με αναγκαστικές προσλήψεις το προσωπικό.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στις Δομές Υγείας και Πρόνοιας.

-Τεστ ανά εβδομάδα στο προσωπικό και τους νοσηλευόμενους του Νοσοκομείου και του Θεραπευτηρίου

– Μαζικά – δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Εγκατάσταση μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο. Άμεσα αποτελέσματα και ενημέρωση ΚΑΙ των αρνητικών. Ενίσχυση του μηχανισμού ιχνηλάτησης.

Αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα γιατί η  πανδημία έχει ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να αποτελέσει παρελθόν. Η τεχνητή αισιοδοξία που καλλιεργείται για την έναρξη των εμβολιασμών αποτελεί μέσο για την απόσπαση της προσοχής από τις εγκληματικές ευθύνες της μη ενίσχυσης του συστήματος υγείας. Δυστυχώς, θυμίζει την «αισιοδοξία» του καλοκαιριού που άνοιξε τα σύνορα, γέμισε 100% αεροπλάνα και πλοία, άνοιξε τα σχολεία με 25-30 μαθητές σε κάθε τάξη, άφησε τα νοσοκομεία στη μοίρα τους.

ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΣΣΕΣ, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ!

ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ!