Την ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο Καρπενησίου για το αποφρακτικό μηχάνημα αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Αγράφων.

Πρόκειται για παραχώρηση μαζί με τον χειριστή του αποφρακτικού-βυτιοφόρου οχήματος ιδιοκτησίας Δήμου Καρπενησίου, που διαθέτει δύο τμήματα χωριστά για την αναρρόφηση των λυμάτων και για αποθήκευση καθαρού νερού προς χρήση, με στόχο την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών που προκύπτουν στο Δήμο Αγράφων. Η απόφαση αυτή λήφθηκε, καθώς ο Δήμος Αγράφων δεν διαθέτει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, κατάλληλο προσωπικό και εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την εκτέλεση αποφρακτικών εργασιών, καθώς και ότι προκύπτουν διαρκώς νέες σχετικές ανάγκες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν για κοινή ωφέλεια συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Παράλληλα ορίστηκαν δύο μέλη στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, για την παρακολούθηση της απρόσκοπτης εκτέλεσης της σύμβασης και την επίλυση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μάκκας Ηλίας και Μπράζιας Παναγιώτης.