Έτοιμη για να δεχτεί τις πρώτες αιτήσεις από πολίτες του Δήμου Καρπενησίου που δικαιούνται να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, βρίσκεται η διαδικτυακή πλατφόρμα του δήμου. Οι οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας αίτησης απαλλαγής δημοτικών τελών και μείωσης τέλους κοινοχρήστων χώρων, βρίσκονται στο site του Δήμου Καρπενησίου: www.karpenissi.gr, όπου υπάρχουν αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την υποβολή της κάθε αίτησης.Σκοπός του δήμου είναι να βοηθηθούν οι πληττόμενες επιχειρήσεις που είχαν αναστείλει τη λειτουργίας τους κατά την άνοιξη αλλά και στη 2η φάση τουlockdown,μέσω της απαλλαγής τους από την καταβολή των δημοτικών τελών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς από τον Δήμο Καρπενησίου

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμος Καρπενησίου ζήτησε την στήριξε της τοπικής αγοράς από τους δημότες, με την ενίσχυση τους μέσω αγορών με τη μέθοδο clickaway και την προτίμηση των τοπικών προϊόντων.

Το νέο μέτρο αγορών click away έκανε την πρεμιέρα του τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, με τις επιχειρήσεις του Καρπενησίου να το βλέπουν μάλλον επιφυλακτικά, μιας και πολύ λίγα καταστήματα λειτούργησαν με τον τρόπο αυτό από την αρχή της εβδομάδας. Λίγες είναι οι επιχειρήσεις που έχουν κολλήσει δειλά δειλά χαρτάκια στην πόρτα για αγορές μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας μιας και δεν έχουν eshop. Από την άλλη σχετικά κανονικά άνοιξαν τα κομμωτήρια στην πόλη, χωρίς να έχουν όμως τη δουλειά που είχαν μετά την προηγούμενη καραντίνα.