Τα σωματεία, οι σύλλογοι και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν. Ευρυτανίας καλούν τους πολίτες σε απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 στις 10:30 πμ. Στο κάλεσμά τους αυτό, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Κουραστήκαμε να δουλεύουμε για μισθούς που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα, στο ενοίκιο, το δάνειο, τις πάγιες υποχρεώσεις. Κουραστήκαμε να πληρώνουμε την ενεργειακή τους φτώχεια την ώρα που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν. Να μετράμε το ευρώ για τα βασικά είδη διατροφής εν έτει 2022, να κάνουμε εκπτώσεις στην υγεία μας. Να ανεχόμαστε τα pass της ντροπής, ως «λύση» στη ληστεία του εργατικού εισοδήματος. Να μετράμε σταγόνα – σταγόνα το πετρέλαιο, την ώρα που οι εφοπλιστές το απολαμβάνουν απολύτως αφορολόγητο. Να γονατίζουμε πληρώνοντας τους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για άλλους τόσους απεργούμε στις 9 Νοέμβρη. Απεργούμε γιατί αρκετά υπομείναμε τόσα χρόνια.·  Απεργούμε για να εισπράξουν την αγανάκτησή μας, την οργή μας.·  Απεργούμε γιατί μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σε εμάς και τα· παιδιά μας.

Διεκδικούμε:  Αυξήσεις μισθών και συντάξεων πάνω από τον πληθωρισμό. Επιστροφή 13ου -14ου μισθού και σύνταξης.  Στελέχωση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας και όλων των δημόσιων υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό. Άμεσα μέτρα για την επαρκή λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου με μόνιμο προσωπικό και υποδομές. Ρεύμα φθηνό, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.  Χορήγηση δωρεάν ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους για να συνεχίσει να υπάρχει κτηνοτροφία και μετά τον χειμώνα. Μέτρα στήριξης των ανέργων. Ειδικά για την Ευρυτανία διεκδικούμε:  Αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης και ειδικά μέτρα στήριξης εν΄ όψει του χειμώνα, μείωση των δημοτικών τελών  Διπλασιασμό του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθορίων περιοχών. Καμιά διακοπή ρεύματος-κανένας πλειστηριασμός».