Παρά τους περιορισμούς της πανδημίας το 2021 ο Πεζοπορικός και Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου παρέμεινε δραστήριος, πραγματοποιώντας πεζοπορίες και δράσεις με άξονα την αγάπη για τα βουνά και την ενεργή συμμετοχή μελών, φίλων και εθελοντών του.

Συγκεκριμένα διοργάνωσε διαδρομές μνήμης και τιμής συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, εγκαινίασε τη συνεργασία του με το Μουσείο Βουνού του Δήμου Καρπενησίου και εδραίωσε σχέσεις συνέργειας με τους φορείς που αγωνίζονται για τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας των βουνών και των ποταμών του τόπου, όπως το Δίκτυο για τη Σωτηρία των Αγράφων, Ελληνικό Σχολείο Προυσού, Κίνηση Πολιτών για τη Σωτηρία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου, κ.α..

Με την ίδια φιλοσοφία συνεχίζει τις δράσεις του και το 2022, με νέες πεζοπορικές διαδρομές και με στόχο να υποστηρίξει δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και να δρομολογεί συνεργασίες με στόχο την ενεργοποίηση και εκπαίδευση των πολιτών στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Η χρονιά ξεκινάει με την καθιερωμένη κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Ιωάννη Προδρόμου στο Βουτύρο (εξωκλήσι). Για την ώρα προσέλευσης καθώς επίσης και για την πιθανότητα διοργάνωσης πεζοπορίας πριν την κοπή της πίτας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου.