• Τι προβλέπει ο νόμος
  • Ποιο το νέο Προεδρείο

Απόντες για δεύτερη φορά ήταν οι κύριοι εκπρόσωποι και τα μέλη των συνδυασμών της κας Χρυσούλας Σουλιώτη και του κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή στη δεύτερη συνεδρίαση που είχε οριστεί για την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2021, μετά την ακύρωση της πρώτης συνεδρίασης που είχε οριστεί στις 9 Ιανουαρίου, καθώς από τους 21 συμβούλους παρόντες ήταν μόνο οι 11.

Ο Γενικός Γραμματέα του Δήμου Αγράφων Γρηγόρης Παπαθανάσης ανέφερε: «Στη δεύτερη συνεδρίαση δε διαπιστώθηκε απαρτία. Ήρθε μόνο άλλη μία σύμβουλος η κα Διώτη Αργυρώ και ήμασταν 10, ενώ απουσίαζαν 11». Να τονίσουμε ότι το κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων των συνδυασμών με τον Δήμαρχο Αγράφων είναι τεταμένο, με τα «πυρά» να εκτοξεύονται από τη μια μεριά στην άλλη, κάνοντας λόγο για ανευθυνότητα, αλλά και διαφθορά. Δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση, ενώ η σύσταση της Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Ειδικότερα, οι πρώτοι σε σταυρούς ανά παράταξη λαμβάνουν τα αξιώματα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο πρώτος σε σταυρούς από την παράταξη του Δημάρχου, αντιπρόεδρος ο κ. Μπαμπαλής και γραμματέας η τρίτη ελάσσονα αντιπολίτευση, η κα. Σουλιώτη. Στη συνέχεια εκδίδεται η διαπιστωτική πράξη από τον προεδρεύοντα σύμβουλο, ο οποίος τους ορίζει με απόφασή του. Αν όμως οι πρώτοι παραιτηθούν από τα αξιώματά τους, στη συνέχεια ορίζονται οι δεύτεροι σε σταυρούς.

Αναλυτικά η διαδικασία είχε ως εξής: εκ μέρους της «Δύναμης Ανάπτυξης» πρόεδρος θα ήταν ο προεδρεύων Παναγιώτης Ζαχαράκης  και σε περίπτωση παραίτησης ο δεύτερος σε ψήφους και μέχρι τώρα Πρόεδρος ΔΣ, ο Κωνσταντίνος Νιάφας. Για τη διαδικασία αυτή απαραίτητη είναι η έκδοση αλλεπάλληλων διαπιστωτικών πράξεων, συνοδευόμενες από τις δηλώσεις μη αποδοχής του αξιώματος, όπως και έγινε.

Παράλληλα, όπως ορίζει η εγκύκλιος αφού οι άλλες δύο παρατάξεις δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση, Αντιπρόεδρος ορίσθηκε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της Αντιπολίτευσης δηλαδή ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση Προοπτική» Θεόδωρος Μπαμπαλής, ενώ Γραμματέας η πρώτη σε ψήφους από τη τρίτη σε εκλογική δύναμη παράταξη της μειοψηφίας, δηλαδή η Χρύσα Σουλιώτη  επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων».