Οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν θα αφορούν τους ανεμβολίαστους

Μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, το απόγευμα της Τρίτης 2 Νοεμβρίου, με αφορμή την εκτίναξη του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι 5.449 κρούσματα καταγράφηκαν την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, ενώ ακόμα 6.700 ανακοινώθηκαν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης θα ισχύσουν για τους ανεμβολίαστους, ως εξής:

Υποχρεωτικά δύο rapid test ή PCR test εβδομαδιαίως για όλους τους ανεμβολίαστους εργαζομένους, με δικό τους κόστος.

Η είσοδος σε Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, εμπορικά καταστήματα και μεικτούς χώρους εστίασης θα γίνεται υποχρεωτικά με rapid test ή PCR test. Το μέτρο δεν θα ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων (super market), τα φαρμακεία και τις εκκλησίες.

Αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται οι ποινές για παραβάσεις των μέτρων από καταστήματα.

Εντατικοποίηση ελέγχων στις επιχειρήσεις.

Ποινές στις ομάδες, που στα γήπεδά τους δεν τηρείται το μέτρο χρήσης μάσκας.

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», είπε αρχικά ο κ. Πλεύρης και υπογράμμισε: «Τα στοιχεία είναι αμείλικτα για τους ανεμβολίαστους», ενώ κάλεσε τους εμβολιασμένους να κάνουν και την τρίτη δόση.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου, ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως την Παρασκευή (5/11) θ’ ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού όλων των πολιτών άνω των 18 ετών, που έχουν περάσει 6 μήνες από το εμβόλιό τους.