Γράφει ο Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος

Συγγραφέας, Αρθρογράφος & Ραδιοφωνικός Παραγωγός, theofanhspap@outlook.com

‘Μάταιόν εστι παρά θεών αιτείσθαι ά τις εαυτώ χορηγήσαι ικανός εστί.’
Επίκουρος

‘Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ’, της συγγραφέως και αγαπημένης φίλης ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο που διάβασα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Πρόκειται, για ένα αρχαιολογικό θρίλερ. Κι αυτό προϋποθέτει εκτός από μια δυνατή και έμπειρη πένα, αρκετή μελέτη για τις αρχαιολογικές αναφορές, την Ιστορία και τον αρχαίο Πολιτισμό.
Ένα μυθιστόρημα που εμπεριέχει μυστήριο, γνώση, λαογραφικές αναφορές, θρύλους και παραδόσεις με φόντο την Αθήνα κι ειδικότερα την Αθήνα στην Αρχαία Ελλάδα. Σε όλη την μαγική διαδρομή δεν θα μπορούσε να λείψει και η μορφή του Έρωτα, που πάντα αλλάζει τα δεδομένα στις ζωές των ανθρώπων.
Ο Νικηφόρος Έξαρχος είναι καθηγητής αρχαιολογίας κι είναι ο ίδιος άνθρωπος που σιγά – σιγά θα μας ανοίξει την πόρτα του δικού του κόσμου. Της Αρχαιολογίας. Αγάλματα, πάπυροι, Ομηρικοί ύμνοι, Θεοί και Θεές του Ολύμπου, είναι το φόντο στην ζωή του καθηγητή.
Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη του, θα δονήσει συθέμελα την Αρχαιολογική  Σχολή, την κοινωνίας των Αθηνών και όλον τον κόσμο. Τόσο κοντά στην ανακάλυψη και ταυτοχρόνως τόσο μακριά, γιατί οι εχθροί είναι πάντα αόρατοι… Όμως, ο θύτης δεν έχει υπολογίσει σωστά τα πάντα… Δύο γυναίκες  θα καλέσουν την Νέμεση… από τις υπόγειες στοές της αρχαίας πόλης.
Νέα πρόσωπα προστίθενται  στην συγκλονιστική εξέλιξη, όμως κανένας και τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το μοναδικό όπλο που άφησε ο καθηγητής στις κόρες του, είναι έξι γρίφοι. Έξι Θεές…

Περίληψη
Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.
Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

Η Δήμητρα Ιωάννου επέστρεψε μ’ ένα μυθιστόρημα έκπληξη. Η πλοκή σε κρατά σε εγρήγορση από τις πρώτες σελίδες και με κομμένη την ανάσα, συνεχίζει ο αναγνώστης ως το τέλος. Σ’ αυτό το έβδομο μυθιστόρημα της, η συγγραφέας παντρεύει το παρελθόν με το παρόν, το αρχαίο ιδεώδες με το σήμερα και το αποτέλεσμα είναι ένα αριστούργημα περιπέτειας, μυστηρίου, γνώσης και έρωτα.

Συγγραφικό σημείωμα
[ Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για την Αθήνα όπου εκτυλίσσεται βασικά η υπόθεση, η αλήθεια είναι πως είναι μια πόλη γεμάτη γοητεία και μυστήριο, ενώ οι θρύλοι που την περιβάλλουν είναι ιδιαίτερα ελκυστικοί. Κρυφές στοές, σήραγγες υδραγωγείων, καταφύγια, σπήλαια, αποχετευτικά συστήματα, δημιουργούν μια ολόκληρη πόλη κάτω από την πόλη κι εκεί κινήθηκαν οι ήρωες μας, ανακαλύπτοντας έναν νέο κόσμο.]