Χρόνος προετοιμασίας: 12-24 ώρες |Χρόνος μαγειρέματος: 85’ | Μερίδες: 4-5

Υλικά

500 γρ γίγαντες

50 – 100 γρ γαρίδες σε θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο περασμένες από την πρέσα

1 συσκευασία χυμό ντομάτας

1 φύλλο δάφνης

λίγη κανέλα και ελάχιστο γαρύφαλλο

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τους γίγαντες σε αλατισμένο νερό για 12-24 ώρες. Την επόμενη μέρα, τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε αλατισμένο μέχρι να είναι έτοιμοι (περίπου 40 λεπτά ή και περισσότερο). Προσοχή για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες παρενέργειες αλλάζουμε το νερό 1- 2 φορές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα. Τοποθετούμε ελαιόλαδο στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, πολτοποιούμε το σκόρδο και τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη τις ντομάτες, αν χρησιμοποιηθούν φρέσκιες ή αδειάζουμε την έτοιμη συσκευασία. Προσθέτουμε τη δάφνη και τα μπαχαρικά και τοποθετούμε τους βρασμένους γίγαντες. Προσθέτουμε βραστό νερό, τόσο ώστε να μην τους καλύψουμε τελείως. Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 20-25 λεπτά περίπου. Λίγο πριν να είναι έτοιμοι προσθέτουμε τις γαρίδες οι οποίες πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και συνεχίζουμε το ψήσιμο και 10-15 λεπτά ακόμη. Αν θέλουμε μπορούμε να τις έχουμε καθαρίσει.

www.misshealthyliving.gr