Σε τέσσερις μήνες η γιαγιά Παναγιούλα Στεφανιδάκη από την Κάλυμνο κλείνει τα 107 έτη και συγκαταλέγεται στις γηραιότερες Ελληνίδες.

Το kalymnos-news.gr έκανε ένα αφιέρωμα στην πολύτεκνη Καλυμνιά η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1914.

Κάλυμνος: Η Παναγιούλα Παναγιούλα είναι η γηραιότερη Kαλυμνιά

Συγκεκριμένα η κυρία Παναγιούλα γεννήθηκε στην Κάλυμνο τρεις μήνες μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, έζησε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και φυσικά έζησε και την πανδημία. Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα παντρεύτηκε σε ηλικία 21 ετών, στις 23 Δεκεμβρίου 1935, τον Μιχαήλ Στεφανιδάκη, Μικρασιάτη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα.

Απέκτησαν δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια: τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα , τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη Μαρία. Στη ζωή βρίσκονται τα 8 παιδιά. Έχουν φύγει από τη ζωή ο Χρήστος και ο Παντελής, ενώ έχει αποκτήσει 44 εγγόνια, 91 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα.

Πλέον η κυρία Παναγιούλα μένει στο σπίτι της μικρής κόρης της, της Μαρίας Στεφανιδάκη Βλασερού, στην Κέρκυρα. Από τα 8 παιδιά της κυρά Παναγιούλας που είναι εν ζωή, τα τέσσερα μένουν στην Αυστραλία, τα δύο στην Κάλυμνο, ένα στην Κω και η Μαρία η μικρότερη στην Κέρκυρα.

(Πηγή: newsitamea.gr)