Δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Αθήνας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Κι αυτό γιατί στην συγκεκριμένη «Περιφέρεια του Νίκου Δένδια», όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, υπάρχει πληθώρα υποψηφίων. Εξάλλου και ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, συνεχίζει να δηλώνει ενδιαφέρον για την Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε για 22 έτη (1994-2016) από διάφορες θέσεις, εκ των οποίων τα 12 ως δήμαρχος Βύρωνα.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι στο Μαξίμου ακούνε Πατούλη και βγάζουν… φλύκταινες, πληροφορίες της aftodioikisi.gr  αναφέρουν ότι έχει ήδη ληφθεί η απόφαση ο υποψήφιος της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές του 2023 για την Περιφέρεια Αττικής να είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς.https://2cd5cee7a4918015ffa2ef410eeb2c6f.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας:

-Ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα με τον Γιάννη Σγουρό στις εκλογές του 2014 απέναντι στην Ρένα Δούρου και τον υποψήφιο της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο και, τότε, είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος.

-Σε συμφωνία με τον Κυρ. Μητσοτάκη, είχε «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του με τον Ανδρέα Παχατουρίδη στις εκλογές του 2019, ωστόσο τελικώς ο δήμαρχος Περιστερίου δεν κατέβηκε, μετά τον εκβιασμό Πατούλη για τον δήμο Αθηναίων.

Άρα, μία υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά το 2023 θα είναι και μία άτυπη ρεβάνς απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος έκανε τα πάντα στο προσκήνιο και κυρίως στο παρασκήνιο (σ.σ. και με χτυπήματα κάτω από τη μέση) για να ακυρώσει την υποψηφιότητα Παχατουρίδη, Χαρδαλιά το 2019.

Όσο για τον Γιώργο Πατούλη, στο Μαξίμου εξετάζουν δύο λύσεις:

-Να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του το 2023 με τον τρόπο που ακύρωσε και ο ίδιος την υποψηφιότητα Παχατουρίδη, Χαρδαλιά το 2019. Και ο νοών νοείτο. Το συγκεκριμένο μοιάζει και το πιο πιθανό σενάριο.

-Να του προταθεί κάποια άλλη θέση, όπως πχ υποψήφιος ευρωβουλευτής του 2023, ώστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «γαλάζιο» στέλεχος στην aftodioikisi.gr, «o Μητσοτάκης να μην τον έχει στα πόδια του!».

aftodioikisi.gr