Σε μια σεμνή  τελετή και με θρησκευτική ευλάβεια  και με την συμμετοχή αρκετών Ευρυτάνων προσκυνητών στις 24 Αυγούστου 2021 εορτάσθηκε   και φέτος ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στο χώρο των εγκαταστάσεων της Μίκρας του Χωριού Αγράφων,  όπου  υφίσταται το ομώνυμο εκκλησάκι και το άγαλμα του Αγίου, τα οποία αποτελούν δωρεά-προσφορά του εκλεκτού ευπατρίδη Ευρυτάνα επιχειρηματία  Νικολάου Χόντου.

   Η εκδήλωση άρχισε  από το πρωί με τη θεία λειτουργία και στη συνέχεια με  αρτοκλασία και δοξολογία στο άγαλμα του Αγίου.  Κατόπιν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος καλωσόρισε  όλους του προσκυνητές και  αμέσως  έδωσε τον λόγο στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου και Μυκόνου κ.κ. Δωρόθεο τον Β΄, ο οποίος με  τον γνωστό  γλαφυρό τρόπο γοήτευσε   όλους τους  παραβρισκόμενους  στην εκδήλωση με τον  πατριωτικό λόγο του.

  Τον λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων και Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Αποδήμων Κλειτσού, Φώτης Κουλαρμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ακάματη προσπάθεια και στη συμβολή του μεγάλου Εθναπόστολου και Ιεραπόστολου Κοσμά του Αιτωλού για το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του και οποίος αγωνιζόταν  να συγκρατήσει τον Ελληνικό λαό από τον εξισλαμισμό.  

      Ο κ. Χόντος στη συνέχεια  ευχαρίστησε για την παρουσία,   και τις ομιλίες  των ανωτέρω καθώς και τους ιερείς, τον π. Δήμαρχο Αγράφων κ. Κατσιφό, αλλά και όλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση δηλώνοντας  με έμφαση ότι όλη η προσπάθειά του είναι για το καλό του τόπου και της ιδιαίτερης πατρίδας του. Η  εκδήλωση τελείωσε με την φιλοξενία  του  κ. Χόντου με  εδέσματα που προσφέρθηκαν για όλους τους  παρευρισκόμενους, τα οποία   απόλαυσαν καθήμενοι στους ξύλινους πάγκους στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.