Όσα θα δούμε από τις 2 Αυγούστου έως τις 8 Αυγούστου

Τρίτη εβδομάδα για τις φετινές Γιορτές Δάσους που συνεχίζουν το πρόγραμμά τους με συναυλίες, ημερίδες και εκδηλώσεις.

Συναυλία με την Ευρυδίκη και τον Μύρωνα Στρατή

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ευρυδίκη και τον Μύρωνα Στρατή στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου

Έτος Μάρκου Μπότσαρη 1823-2023, 200 χρόνια από τη θυσία του Ήρωα και τη Μάχη του Κεφαλόβρυσου

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο Καρπενήσι και το Σάββατο 5 Αυγούστου στο Κεφαλόβρυσο.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 4 Αυγούστου και ώρα 20:30 θα γίνει η Πομπή Φιλαρμονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων και ώρα 21:00 η Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση στεφάνων, Χαιρετισμός από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ Γεώργιο, Χαιρετισμοί επισήμων, Χαιρετισμός από τη Γενική Γραμματεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων “Ο Μάρκος Μπότσαρης” Χρυσούλα Σουλιώτη και Εθνικός Ύμνος.

Το Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 19:45 θα πραγματοποιηθεί η άφιξη προσκεκλημένων και η επιμνημόσυνη δέηση στο εξωκλήσι του Ευαγγελιστού Αγίου Μάρκου, ώρα 20:00 η Πομπή Φιλαρμονικών και Πολιτιστικών Συλλόγων, ώρα 20:45 ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος, Χαιρετισμός από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό, Πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο Καρπενησίου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Νίκο Σουλιώτη και ώρα 21:15 Μουσικό δρώμενο “Δειλινό και Άγιο Φως” υπό τη σύνθεση και διεύθυνση του Δημήτρη Μαραμή.

‘Εκθεση αρχιτεκτονιών σχεδίων του 1ου HUB ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την Αθήνα, η έκθεση των Αρχιτεκτονικών Σχεδίων για το πρώτο HUB γυναικών της Ελλάδας στο Καρπενήσι, φτάνει στην πόλη της. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, του δήμου Καρπενησίου και του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας. Η έκθεση θα γίνει την Κυριακή 6 Αυγούστου στις 11:00 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Αυγούστου.

1η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ Φουρνά Ευρυτανίας

Τη Δευτέρα 7 & την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η 1η γιορτή μελιού στη Φουρνά Ευρυτανίας. Ακολουθήστε μας σε ένα εξαιρετικό ταξίδι στην πλατεία της Φουρνάς όπου το χρυσό νέκταρ της φύσης, το μέλι, βρίσκεται στο επίκεντρο και η ταπεινή μέλισσα γίνεται ο οδηγός μας!

Βραδιές Αστροπαρατήρησεις Στάβλοι

Την Τρίτη 8 Αυγούστου και ώρα 21:30 ο Σύλλογος Αστρονομίας «η Άρτεμις» διοργανώνει βραδιές αστροπαρατήρησης με αναγνώριση αστερισμών με γυμνό οφθαλμό, παρατήρηση Σελήνης, ορατών πλανητών και βαθέως ουρανού με τηλεσκόπιο.