Υλικά

1 κιλό αχλάδια (όχι πολύ ώριμα)

100 γρ. λευκή κουβερτούρα

300γρ.ζάχαρη

50γρ.ξανθιά σταφίδα

50 ml κονιάκ

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν στο κονιάκ. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα αχλάδια. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο νερό, περίπου μισό ποτήρι, για να πάρουν ένα γρήγορο βρασμό και να μαλακώσουν. Βάζουμε στην κατσαρόλα την ζάχαρη. Σε πολύ χαμηλή φωτιά αρχίζουμε το βράσιμο. Μόλις μαλακώσουν τα φρούτα, αλέθουμε με το μίξερ χειρός. Συνεχίζω το βράσιμο και προσθέτω τις σταφίδες στο άλειμμα. Αφήνουμε να πάρουν όλα μία βράση και λίγο πριν κατεβάσουμε τη μαρμελάδα από την φωτιά προσθέτουμε και τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ζεστή, την τοποθετούμε σε καλά πλυμένα και αποστειρωμένα βαζάκια. Κλείνουμε καλά με το καπάκι, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Σημείωση: Η ποσότητα της ζάχαρης επηρεάζεται από το πόσο ώριμα είναι τα αχλάδια, όπως επίσης και το στάδιο του πρώτου βρασμού, το οποίο παραλείπεται αν τα φρούτα είναι αρκετά ώριμα.

Συνταγή: ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’