Δημιουργικό καλοκαίρι από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Καρπενησίου

4044

 Για παιδία από 4 έως 15 ετών

Με τον τίτλο: ‘‘Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018. Αγαπημένα δεδομένα. Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο’’, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου, υπόσχεται ένα δραστήριο καλοκαίρι, με επίκεντρο το βιβλίο.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για τους μικρούς  φίλους του βιβλίου και μια σειρά δραστηριοτήτων σε μια ευρεία προσπάθεια προώθησης της γνώσης, της δημιουργικότητας και της φιλαναγνωσίας για παιδιά, που θα γίνει μαζί με άλλες 213 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, υπό την εποπτεία και την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Από τις 20 Ιουνίου ως τις 7 Σεπτεμβρίου, οι 214 βιβλιοθήκες του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης λαμβάνουν μέρος σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι που δημιουργεί νέες δυνατότητες συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των βιβλιοθηκών, ως κέντρα γνώσης και δημιουργικότητας σε κάθε κοινότητα. 

Κάθε μέρα οι βιβλιοθήκες έχουν μια θεματική αποστολή που φέρνουν εις πέρας με τη βοήθεια κοινής βιβλιογραφίας και δημιουργικών εργαστηρίων. Κάθε βιβλιοθήκη όμως έχει τη δυνατότητα να επιλέγει διαφορετικό τρόπο έκφρασης μέσα από  τη ζωγραφική, το θέατρο, τη φωτογραφία, την ραπτική κ.ά. Τις επόμενες ημέρες θα βγει το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων ανά ημέρα. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά και έφηβοι, από 4 έως 15 ετών και η συμμετοχή δηλώνεται τηλεφωνικά στο : 2237080269 ή στο mail: mail@vivl-karpen.eyr.sch.gr. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης:  http://vivl-karpen.eyr.sch.gr/ και τη σελίδα της στο facebook: https://www.facebook.com/vivlkarpen/