Δράση κατά των ανεμογεννητριών στα Άγραφα

2333

Σε κλίμα συσπείρωσης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7 έως 9 Ιουνίου, δράση με διοργανωτή το Δίκτυο για τη Σωτηρία των Αγράφων, ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στ’ Άγραφα. Η διοργάνωση είχε πανελλαδικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε συνάντηση ορειβατικών και περιβαλλοντικών συλλόγων και ένα δραστήριο πρόγραμμα, που περιλάμβανε πεζοπορίες, καθαρισμούς μονοπατιών, συναυλία του Διονύση Τσακνή και άλλων νεανικών μουσικών σχημάτων.
Σημείο συνάντησης το ορειβατικό καταφύγιο Καραμανώλη όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες φίλοι των Αγράφων από όλη την Ελλάδα, όπου όλοι μαζί έδωσαν το ηχηρό μήνυμα για να εμποδιστεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές των Αγράφων και να τονίσουν τον προστατευτικό ρόλο των δασών και την ιστορική μνήμη που κουβαλούν.
Μέλη του ‘Πεζοπορικού και Φυσιοδιφικού Συλλόγου Καρπενησίου’ και της ‘ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη Σωτηρία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντο’ς από το Καρπενήσι και τα Eυρυτανικά Άγραφα, έδωσαν το αγωνιστικό παρόν, συμμετέχοντας σε πεζοπορίες και σε εθελοντική εργασία καθαρισμού μονοπατιών. Ανάλογες δράσεις με τον ίδιο στόχο αναμένεται να διοργανωθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και στην Eυρυτανική πλευρά των Αγράφων.