Με επιτυχία και τη συμμετοχή αρκετών δημοτών από τη Δ.Ε. Φουρνάς και το Καρπενήσι ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι αλλά και ενημέρωση για την οστεοπόρωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Καρπενησίου με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα” και τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας.

Η ‘Πεταλούδα’ προσέφερε αυτή τη σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στις 25 και 26 Ιουνίου 2021, στη Φουρνά και στο Καρπενήσι αντίστοιχα. Κύριος στόχος της δράσης ήταν η ενημέρωση γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της για άτομα κάθε ηλικίας προκειμένου να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Δήμος Καρπενησίου ευχαρίστησε θερμά για την συνεργασία τους δυο Συλλόγους και τον Ορθοπεδικό κ. Παναγιώτη Λακιώτη για αυτή την τόσο σημαντική προσφορά.