Διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο και στο ήπαρ-καρκίνος τέταρτου και τελικού σταδίου

Ο Χρήστος Αποστολάκος ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι καρκινοπαθής και διαδίδει το εμψυχωτικό μήνυμά του ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα. 

Τι αναφέρει ο ίδιος:

«Πέρυσι, στα τέλη Νοέμβρη, όπως έδειξε η scan, διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα με μεταστάσεις στον εγκέφαλο και στο ήπαρ-καρκίνος τέταρτου και τελικού σταδίου, είπαν οι γιατροί.

Φέτος, τέλη Νοέμβρη, θα τρέξω στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας τη διαδρομή των πέντε χλμ. μαζί με τη μικρή μου κόρη, με την υποστήριξη της fairlife, ενός φορέα που κάνει πολύ δουλειά με τον καρκίνο, του πνεύμονα ειδικά.

Τι μεσολάβησε αυτό το χρόνο στη ζωή μου και πως πήρα την απόφαση;

Πρώτον, κατάλαβα νωρίς πως ο καρκίνος θέλει πίστη, αισιοδοξία αλλά και σκάψιμο βαθύ.

Δεύτερον, με βοήθησαν πολύ οι καινούργιες θεραπείες (κυρίως η ανοσοθεραπεία)

Τρίτο, έσκαψα μέσα μου βαθιά και πήρα τη ζωή πιο σοβαρά.

Τέταρτο ζήτησα βοήθεια από τη Δύναμη

Και πάνω απ’ όλα κατάλαβα πως για να γλιτώσεις το σφαγείο, θέλει να λαχταράς απεγνωσμένα τη ζωή σε κάθε κύτταρο και μόριο του κορμιού σου.

Έτσι, επειδή λατρεύω τη ζωή, δεν κάνω απλά ότι μπορώ για να μείνω όρθιος στο πλανήτη αλλά κάνω παραπάνω!

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Πως, αν κι έχω μηνίσκο και χιαστό, βγαίνω και τρέχω πέντε χιλιόμετρα κάθε μέρα

Πως, αν κι είμαι εξήντα έξι και το σώμα έχει φθορές, βγαίνω και κολυμπάω ή τρέχω κάθε μέρα, σαράντα πέντε λεπτά τουλάχιστον, με ήλιο ή με βροχή (παίρνω και ρεπό βέβαια)

Οι γείτονες, που με βλέπουνε συχνά ν’ αγκομαχώ, μου φωνάζουν :

– Μην κουράζεσαι! μα γιατί ιδρώνεις έτσι;

Αλλά εγώ ξέρω -το λένε όλες οι έρευνες- πως αν δε κουραστώ και δε δυναμώσω το ανοσοποιητικό (τρέχοντας, κολυμπώντας, κάνοντας βάρη) θα πάρει ο Κ. το πάνω χέρι κι άντε γειά -γι’ αυτό κατάργησα τον καναπέ, το χασομέρι στο διαδίκτυο και αγωνίζομαι».

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος, με επιτυχία ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Στη διαδρομή των 5χλμ., έδωσαν το παρόν η ομάδα της FairLife L.C.C. και ο αγαπημένος φίλος του φορέα, Χρήστος Αποστολάκος μαζί με την κόρη του Βάσια, στέλνοντας το εμψυχωτικό μήνυμα της αδιάκοπης πάλης για τη Ζωή. Η προσπάθειά του χειροκροτήθηκε και αποτέλεσε παράδειγμα για όλους τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Μέσα από την προσωπική του ιστορία, αναδεικνύει τη δύναμη της επιμονής και την αισιόδοξη αντιμετώπιση κάθε δυσκολίας που μας φέρνει η ζωή.

Μετά τον τερματισμό της διαδρομής, ο Χρήστος Αποστολάκος δήλωσε: “Νιώθω τεράστια χαρά και ικανοποίηση που έτρεξα σήμερα, πλάι στην κόρη μου Βάσια, την οικογένεια της FairLife και άλλους ασθενείς και φίλους στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. 

Ο σημερινός Μαραθώνιος είναι για μένα η συνέχεια του μαραθώνιου που δίνω καθημερινά ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα. Η αφύπνιση της ψυχής, η μαχητικότητα και η άσκηση είναι ο δικός μου τρόπος να αντιμετωπίζω τις προκλήσεις της ασθένειας. Ευχαριστώ από καρδιάς τους ambassadors, καθώς και τον νεαρό Eric Bell, τον μαχητή που με συγκίνησε συμμετέχοντας στον αγώνα και δίνοντας το μήνυμα της νέας γενιάς και της ελπίδας απέναντι στις αντιξοότητες της ζωής. 

Τρέξαμε γιατί αντέξαμε και νικήσαμε!”.



(Πηγή: medlabnews.gr/iatrikanea)