Εκστρατεία crowdfunding για την υποστήριξη της ομάδας παραγωγών της Ηλιάνας Μαλίχιν, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Ρέθυμνο. 
Την Παρασκευή 15 Ιουλίου ξέσπασε πυρκαγιά στο χωριό Μέλαμπες και την γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να καούν 300 στρέμματα αυτόριζου αμπελώνα, την αξία του οποίου ανέδειξε η νεαρή οινοποιός επενδύοντας στην περιοχή πριν μερικά χρόνια. 
Η ιδιαίτερη αξία του αμπελώνα των Μελάμπων ίσως δεν είναι σε όλους γνωστή. Πριν από τέσσερις δεκαετίες, η περιοχή διέθετε περισσότερα από 700 στρέμματα με αυτόριζα κλήματα, τα οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος τους είχαν καταστραφεί από πυρκαγιές με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί η αμπελουργία και η οινοπαραγωγή στην περιοχή.
Το 2019 η Ηλιάνα επέλεξε να διασώσει τα αμπέλια που είχαν εγκαταλειφθεί, με προσωπικό κόπο και συντάσσοντας συμβόλαια με τους παραγωγούς. Επένδυσε στο χωριό Μέλαμπες φτιάχνοντας ένα οινοποιείο, δίχως πλάτες και χωρίς κεφάλαιο, αλλά με πολλή γνώση, αγάπη για την αμπελουργία και αρκετό πείσμα και έπεισε νέους και παλιούς καλλιεργητές του χωριού να στηρίξουν το όραμά της ώστε να ξαναγεννηθεί ο μοναδικός αμπελώνας της συγκεκριμένης περιοχής του Ρεθύμνου. Η ίδια δημιούργησε ομάδες παραγωγών κάθε ηλικίας που καλλιεργούν με σεβασμό τη φύση και τους ζήτησε να της εμπιστευτούν κάτι πολύτιμο, τις σοδειές τους, με σχέσεις συμβολαιακής γεωργίας. Με αυτή την πρώτη ύλη, από τα αμπέλια των Μελάμπων αλλά και με κάποια από τις περιοχές Φουρφουράς και Μέρωνας, η 28χρονη Μαλίχιν παρήγαγε ως σήμερα πέντε ετικέτες. Το ξεχωριστό φυσικό κρασί της από το Βιδιανό, από τους αμπελώνες που διασώθηκαν ανέδειξε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την δυναμική της ποικιλίας, που έχει εγκλιματιστεί στο ορεινό Ρέθυμνο εδώ και αιώνες.
Η ίδια κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια να στήσει όχι μόνο την επιχείρησή της αλλά και ένα δίκτυο ντόπιων παραγωγών εξασφαλίζοντάς τους αξιόλογο εισόδημα. Έδωσε κίνητρα στους νέους να μην εγκαταλείψουν το χωριό, ενώ ταυτόχρονα τα εδάφη και το γύρω περιβάλλον, μέσω της βιολογικής αμπελουργίας, ξαναγεννήθηκαν. Τα κρασιά της Ηλιάνας έφτασαν στα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και της Αμερικής και οι αμπελουργοί γιόρτασαν την απόφασή τους να στηρίξουν το όραμα της. 
Μετά την πυρκαγιά που έκαψε την περιοχή για τέσσερα 24ωρα, δεν έμεινε τίποτα από αυτά.
Για να επανέλθει η αμπελουργική δραστηριότητα, έχει τεθεί προς το παρόν στόχος να συγκεντρωθεί το ποσό των 55.000, τα οποία θα διατεθούν για την ανασύσταση του αμπελώνα και για την κάλυψη των εξόδων των παραγωγών, οι οποίοι θα απωλέσουν το εισόδημα τους τα επόμενα 5 χρόνια εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ θα υποχρεωθούν σε ιδιαίτερες καλλιεργητικές τεχνικές.
Τα χρήματα θα αξιοποιηθούν σε αγορές νεαρών κλημάτων, αγορές υλικών για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών, όπως και για την εφαρμογή και εγκατάσταση των νέων υλικών. Ακόμα χρειάζεται πρόσληψη εργατικού δυναμικού για εργασίες αποκατάστασης του παλιού αμπελώνα και για κάθε καλλιεργητική εργασία και φροντίδα των αμπελιών.
Βοηθώντας τους αμπελουργούς, βοηθάτε την κοινότητα, τους ανθρώπους, το φυσικό περιβάλλον και τον οινικό κόσμο.