Εξάµηνη παράταση για την ηλεκτρονική ρύθµιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας

3215

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, παρατείνεται µέχρι τις 25 Απριλίου 2018 η προθεσµία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στο portal του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού (www.oaed.gr) για τη ρύθµιση ληξιπρόθεσµων και µη οφειλών των οικιστών του τ. Οργανισµού Εργατικής Κατοικίας (τ.ΟΕΚ) µε οριστικά παραχωρητήρια.

Η απόφαση εξάµηνης παράτασης της προθεσµίας που κανονικά εξέπνεε στις 25/10/2017, ελήφθη από το ∆Σ του ΟΑΕ∆ µε στόχο την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση των δικαιούχων και προκειµένου οι οικιστές να µπορέσουν να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθµίσεις αποπληρωµής των οφειλών τους βάσει της Υπουργικής Απόφασης 13097/661/13.04.17 και να εξασφαλίσουν τη νέα ενιαία ανά την επικράτεια τιµή µονάδας παραχώρησης των εργατικών κατοικιών, η οποία έχει ορισθεί στα 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό µέτρο.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρµα του portal του ΟΑΕ∆ ως εξής: Στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» επιλέγουν «Ρύθµιση οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισµούς του τ.ΟΕΚ» και στη συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες που δίδονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συµπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθµίσεις». Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, οι δικαιούχοι υποχρεούνται να προσκοµίσουν στην αρµόδια Υπηρεσία τα απαιτούµενα δικαιολογητικά, προς επαλήθευση των δηλούµενων στοιχείων, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταχώρηση της αίτησής τους.

Οι δικαιούχοι µε προσωρινά παραχωρητήρια χρήσης έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στις ρυθµίσεις οποιαδήποτε στιγµή µέχρι την έκδοση του οριστικού παραχωρητηρίου της κατοικίας τους (θα ειδοποιηθούν σχετικά από την αρµόδια Υπηρεσία του ΟΑΕ∆).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθµό 11320 (ΟΑΕ∆ call center).