Δράσεις στο Καρπενήσι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, διοργανώθηκαν δράσεις στο Δήμο Καρπενησίου.

Ολοκληρώνοντας την 3η φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονείται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Εργαστήριο Δενδροχρονολογίας Καρπενησίου και το Μουσείο Βουνού του Δήμου Καρπενησίου με τον τίτλο «Γνωρίζοντας τους γίγαντες του τόπου μου», την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για τα μνημειακά δέντρα του τόπου. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στην πλατεία των Κορυσχάδων που υπάρχει το υπεραιωνόβιο δέντρο αείφυλλης δρυός. Στις προγραμματισμένες δράσεις συμμετέχουν μαθητικές ομάδες και των δύο Δήμων του Νομού Ευρυτανίας. Επιστημονικός Υπεύθυνος ήταν ο καθηγητής κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και υπεύθυνη υλοποίησης η εκπαιδευτικός κ. Βασιλική Λάππα  μαζί με όλη την εθελοντική ομάδα που συνέβαλε και στις τρεις φάσεις υλοποίησης των δραστηριοτήτων.

Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ανεμώνη του Δήμου Καρπενησίου τίμησε και φέτος την Ημέρα Περιβάλλοντος προσφέροντας γλαστράκι με λουλούδια στους διερχόμενους πολίτες στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Οι εργαζόμενοι και τα μέλη του έδωσαν το καλύτερο μήνυμα για την αγάπη και την φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος.