Νέα ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος αυτή τη φορά προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Κύριο θέμα της ερώτησης ήταν η μη λειτουργία του μηχανήματος PCR στο Γ.Ν. Καρπενησίου, το οποίο προμηθεύτηκε πριν από λίγο καιρό, με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες του ίδιου του Νοσοκομείου και όχι των πολιτών που δε νοσηλεύονται σε αυτό. Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε στην ερώτησή του ότι σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Καρπενησίου, το καινούριο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης PCR του Γ.Ν. Καρπενησίου δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία. Το εν λόγω υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης PCR παρελήφθη από το Γ.Ν. Καρπενησίου στις 28 Δεκεμβρίου 2021 και το οποίο θα μπορούσε να δίνει αποτελέσματα σε διάστημα μιας ώρας, ώστε να μην αναμένουν οι πολίτες ατελείωτες ώρες μέχρι να καταφθάσουν τα αποτελέσματα, είτε από την Αθήνα, είτε από τη Λαμία. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί δυνατόν να τεθεί σε λειτουργία ακόμη, άνευ αιτιολογήσεως από το Νοσοκομείο Καρπενησίου των λόγων μη λειτουργίας του.

Ερωτά μάλιστα ο Βουλευτής τον Υπουργό Υγείας το εξής: «Προτίθεστε να μας ενημερώσετε για ποιους λόγους δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία ο μοριακός αναλυτής PCR του Γ.Ν. Καρπενησίου και αν τίθεται θέμα ευθύνης σε κάποιους παράγοντες του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, εφόσον υφίσταται αυτή;»