«Στηρίζουμε τη γειτονιά μας και τα μικρά εμπορικά καταστήματα» είναι το μήνυμα του νέου τηλεοπτικού σποτ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Το διαφημιστικό μήνυμα έχει στόχο να εξηγήσει στους καταναλωτές γιατί χρειάζεται να στηρίξουν τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις της γειτονιάς που ανοίγουν τις πόρτες τους μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Σε ανακοίνωση της, η ΕΣΕΕ αναφέρει τους σπουδαιότερους από τους λόγους που έχουν  οι καταναλωτές για να στηρίξουν τα μαγαζιά της γειτονιάς:

Δημιουργούμε προστιθέμενη αξία

Κάνοντας τις αγορές μας στα μαγαζιά της γειτονιάς υποστηρίζουμε στην πράξη και ενδυναμώνουμε την τοπική οικονομία, συμβάλλοντας έτσι στην ισορροπία της οικονομικής αλυσίδας. Ψωνίζοντας από την τοπική μας αγορά, επιστρέφουμε στην κοινότητα και την τοπική κοινωνία πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη της για να συνεχίζει να μεγαλώνει και να ανθίζει! Σεβόμαστε τους μικρούς τοπικούς επιχειρηματίες. Οι μικροί επιχειρηματίες της γειτονιάς μας καθημερινά αγωνίζονται να πουλήσουν τα προϊόντα τους αντιμετωπίζοντας μεγάλο ανταγωνισμό, ο οποίος διαθέτει περισσότερους πόρους και καλύτερα μέσα. Πώς μπορούμε να μειώσουμε αυτή την απόσταση;

Επιλέγοντας και προτιμώντας συστηματικά τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς μας, δίνουμε χώρο στους μικρούς επιχειρηματίες να αναπτυχθούν, ενώ ταυτόχρονα στηρίζουμε το έργο και την προσπάθειά τους. Σκεφτείτε ότι στην πλειοψηφία τους τα μικρά μαγαζιά διατηρούν μια σημαντική ιστορικότητα, δίνουν χρώμα και ταυτότητα στη γειτονιά μας μέσα στα χρόνια και φυσικά περνούν από γενιά σε γενιά στα μέλη της οικογένειάς τους.

Βρίσκουμε ποιοτικά και ξεχωριστά προϊόντα

Οι επιχειρήσεις της γειτονιάς μας επικεντρώνονται περισσότερο στην αξιοπιστία των προϊόντων που προσφέρουν στους πελάτες τους και λιγότερο στο κέρδος.

Στηρίζουμε πολύτιμες θέσεις εργασίας

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η διασφάλιση ευκαιριών στην απασχόληση στην τοπική κοινότητά μας είναι εξίσου σημαντική. Σκεφτείτε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που λειτουργούν στις γειτονιές μας συγκεντρώνουν το 18% της συνολικής απασχόλησης στην οικονομία, προσφέροντας περίπου 700.000 θέσεις εργασίας.

Νιώθουμε ασφαλείς

Τα μικρά καταστήματα της γειτονιάς μας, είναι σημεία που γνωρίζουμε καλά, είναι εύκολα προσβάσιμα και εκεί μπορούμε να νιώσουμε σιγουριά ότι όλα τα μέτρα τηρούνται κατά γράμμα.

Απολαμβάνουμε εξαιρετική εμπειρία εξυπηρέτησης σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον

Στα καταστήματα της γειτονιάς μας, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να μας ξέρουν με το όνομά μας. Η εμπειρία της εξυπηρέτησης περνάει στα χέρια των ανθρώπων αυτών που επιθυμούν πάντα να κάνουν το κάτι παραπάνω για εμάς για να ικανοποιήσουν όχι μόνο την αγοραστική μας ανάγκη αλλά και τη συνολική μας εμπειρία στα καταστήματά τους.