Ενώπιον μιας  εντυπωσιακής, πολυπληθούς και επιστημονικού επιπέδου  εκδήλωσης, που πραγματοποίησε η Εταιρεία Ευρυτάνων Επιστημόνων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στην αίθουσα της Λέσχης των Αξ/κών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, τιμήθηκαν δύο Ευρυτάνες, Ομότιμοι καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οι  κ. κ. Άγγελος Λιάπης και Νικόλαος Μπαλτάς.

     Ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Φώτης Κουλαρμάνης κατά την έναρξη της εκδήλωσης μεταξύ των άλλων τόνισε: «Ο Oμότιμος καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του  Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Μπαλτάς, μέλος της Εταιρείας μας, αλλά και Πρόεδρος του Επιστημονικού της Συμβουλίου, αποτελεί μια διακεκριμένη ελληνική και διεθνή προσωπικότητα, μέλος  κριτικής επιτροπής απονομής βραβείων Νόμπελ,  κοσμούμενος  για την εμπνευσμένη επιστημονική του εκπαιδευτική ικανότητα στον παγκόσμιο οικονομικό τομέα  και τη διεθνήδιάκρισή του,  στις οικονομικές επιστήμες και προσφορά του  στην Ελληνική παιδεία. Όμως και  ένα άλλο επίλεκτο  μέλος  της Εταιρείας μας  τιμάται σήμερα, ο Ομότιμος καθηγητής της Μαιευτικής Γυναικολογίας-Ουρογυναικολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,κ. Άγγελος Λιάπης για την όλη  προσφορά του  στην ιατρική επιστήμη, συγχρόνως όμως τιμάται  και για την  κοινωφελή έρευνα και την καταξίωσή του, ως πανεπιστημιακού δασκάλου  στην  Ελληνική  παιδεία. Και τους δύο ανωτέρω καθηγητές τιμούμε επικαλούμενοι την αδιαφιλονίκητη αυθεντία των όπως πράγματι αξίζει να κοσμούνται πανεπιστημιακοί καθηγητές της ειδικότητάς των, στην  σύγχρονη εποχή μας. Εκφράζουμε την ιδιαίτερη χαρά μας  για την προσγενόμενη στα πρόσωπά τους  ξεχωριστή τιμή,  τους συγχαίρουμε θερμά και ευχόμαστε μακροημέρευση και έγκαρπη  συνέχιση της  προσφοράς τους».

       Στη συνέχεια   εκλεκτοί εισηγητές  παρουσίασαν τους ανωτέρω βραβευθέντες και αναφέρθηκαν  αναλυτικότερα για  τον καθένα τιμώμενο. Ο Ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.  Ιωάννης Υφαντόπουλος  πλοήγησε τους προσκεκλημένους με πληρέστατο τρόπο για την προσωπικότητα του τιμώμενου κ. Νικολάου Μπαλτά και ο Φιλόλογος καθηγητής Μ. Εκπαίδευσης, κ. Αθανάσιος Σταμάτης ξενάγησε και εκείνος τους προσκεκλημένους για την προσωπικότητα  του   συμμαθητή του  τιμώμενου  κ. Άγγελου Λιάπη. Ακολούθησε η απονομή, και επίδοση των τιμητικών πλακετών, για μεν τον κ. Ν. Μπαλτά από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη  Μπουραντώνη και για τον κ. Ά. Λιάπη από τον Αντ/δρο της Ελληνικής Βουλής κ. Αθ. Μπούρα. Η επίδοση των μεταλλίων έγινε από την Ομ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών π. Βουλευτή και Υφυπουργό  κ. Κέλυ  Μπουρδάρα και από τον Πρόεδρο της Εταιρείας  κ. Φώτη  Κουλαρμάνη.

       Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  O Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτριος Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Διαφάνειας κ. Μενέλαος Τσουπλάκης, η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και π. Υφυπουργός κ. Κέλλυ Μπουρδάρα, ο Πρόεδρος ΙΟΒΕ κ. Νικόλαος Βέττας, η Πρόεδρος του  Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Μηλιώνη, ο π. πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών Ομότιμος καθηγητής κ. Γεώργιος Κρεατσάς, ο Καθηγητής Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντής της Α΄ κλινικής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κ. Αλέξανδρος Ροδολάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Λευτέρης Τζόκας, ο Πρόεδρος  της Πανευρυτανικής Ένωσης  κ. Δημήτριος Δέπος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων κ. Λάμπρος Ηλίας,  τα μέλη του Δ.Σ.  και πολλά μέλη της Εταιρείας.  Στο τέλος παρατέθηκε μικρή δεξίωση για όλους προσκεκλημένους.