Ευνοϊκή ρύθμιση για περίπου 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τις πραγματικές επιφάνειες των σπιτιών τους, των εξοχικών κατοικιών τους και των λοιπών κτισμάτων τους, ώστε να μην επιβαρυνθούν εφάπαξ με τα επιπλέον ποσά δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων που χρεώθηκαν αναδρομικά για όλο το έτος 2020, θα καταθέσει στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Με τη ρύθμιση αυτή θα προβλέπεται ότι τα επιπλέον ποσά δημοτικών τελών και δημοτικών φόρων που προκύπτουν από τις δηλώσεις των πραγματικών τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων στους Δήμους, τις οποίες υπέβαλαν εκατομμύρια ιδιοκτήτες, μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, θα μπορούν να εξοφληθούν σε 24 δόσεις, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος των ετών 2021 και 2022.

Με τον τρόπο αυτό, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα επιδιώξει να μην επιβαρυνθούν απότομα με επιπλέον ποσά τελών όσοι δημότες συμμορφώθηκαν με το κάλεσμά της για δήλωση των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων τους.

Πηγή: www.michanikos.gr