Στη συλλεκτική έκδοση των 90 σελίδων καταγράφονται όλα τα πεπραγμένα της Εφορείας Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας για το διάστημα της τελευταίας πενταετίας 2016-2021. Στον τόμο αναλυτικά υπάρχουν αναφορές στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας, στην επανέκθεση και στον εκσυγχρονισμό τους. Επίσης καταγράφεται το ανασκαφικό και ερευνητικό έργο της Εφορείας από τα τείχη του Κάστρου της Λαμίας, έως την αρχαία πόλη της Λάρισας Κρεμαστής στην Πελασγία του δήμου Στυλίδας, την αρχαία πόλη Κύνου στις Λιβανάτες και τον προϊστορικό τύμβου της αρχαίας οδού στην Ελάτεια της Αμφίκλειας. Επίσης καταγράφεται η αρχαιογεωφυσική και η γεωλογική έρευνα στην κοιλάδα του Σπερχειού, η αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη μνημείων όπως το μεσαιωνικό κάστρο της Μενδενίτσας, το γεφύρι Νερούτσου Μύλος στο Βοιωτικό Κηφισό και το οθωμανικό χαμάμ στο Δομοκό.

Σε ότι αφορά την Ευρυτανία η έκδοση περιλαμβάνει τις ανασκαφές στην παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί του Δήμου Καρπενησίου, την συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ανατολική Φραγκίστα, τη συντήρηση του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Αγία Τριάδα Ευρυτανίας και στα Πετράλωνα (Σαϊκα) Αγράφων, καθώς και στην Ιερή Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Βράχα Ευρυτανίας.

Τέλος η έκθεση περιλαμβάνει το σύνολο των κινητών ευρημάτων και όλες τις περιοδικές εκθέσεις, συνεδρία, ομιλίες και εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με τη διοργάνωση της εφορείας αρχαιοτήτων αυτή την πενταετία. Ο τόμος είναι διαθέσιμος σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα http://www.efafeu.gr/ καθώς και στον σύνδεσμο: https://drive.google.com/…/1ptNZUL6R7R_siWMQ…/view.