Χρόνος αναμονής: 2-3 ώρες | Χρόνος εκτέλεσης: 5’ | Μερίδες: 8 -10

Υλικά

500 γρ γάλα βρώμης χωρίς ζάχαρη

280 γρ νιφάδες βρώμης

500 γρ κουβερτούρα με στέβια

4-5 σταγόνες υγρή βανίλια

70 γρ καρύδι

Για το γαρνίρισμα

Σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Φράουλες

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα βρώμης και το βάζουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά το μείγμα το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ 25χ11 εκ. στο οποίο έχουμε βάλει στο εσωτερικό του μια μεμβράνη. Ρίχνουμε από πάνω λίγες νιφάδες βρώμης και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 2-3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και φράουλες.

Πηγή: www.live-kitchen.gr