Ξεκίνησε και επίσημα η φετινή εορταστική περίοδος

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή και με την ενημέρωση του κοινού για ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την προγραμματισμένη ώρα του ανάματος των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην πλατεία Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε χωρίς αναβολή η επίσημη έναρξη της φετινής εορταστικής περιόδου του δήμου το Σάββατο το βράδυ. Παρά την έντονη βροχόπτωση και παρά την σχετική οδηγία για την ματαίωση των παράλληλων εκδηλώσεων από την πλευρά του Δήμου Καρπενησίου, ελάχιστοι θαρραλέοι τις αψήφησαν και βρέθηκαν κοντά στο δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και το επιτελείο του για τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων της ‘Αγάπης’ και της ‘Ελπίδας’. Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης μέτρησε αντίστροφα για το άναμμα και έδωσε το εορταστικό μήνυμα, διπλά αναγκαίο τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Οι παράλληλες εκδηλώσεις, το bazaar των μαθητών και η χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου, λόγω των συνθηκών ακυρώθηκαν.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται με τα ανάμματα των χριστουγεννιάτικων δέντρων σε κάθε γωνιά του δήμου. Ακολουθούν το Στένωμα, οι Δομιανοί, η Αγία Τριάδα, το Μικρό και Μεγάλο Χωριό, η Βράχα και ο Κλειτσός.

«Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» για το Δήμο Καρπενησίου θα συνεχιστεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 20:00, όπου θα βραβευθούν οι αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου θα ντύσει μουσικά τη βραδιά υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού κας Ευαγγελίας Βάρσου.

Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021 στις 6.00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ένα όμορφο απόγευμα κινηματογράφου, με άρωμα Χριστουγέννων: ‘‘Η Χριστούγεννα στη φάρμα των ζώων’’ και στις 7.30μμ στην πλατεία Φουρνάς θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσικές και κεράσματα από το Σύλλογο Γυναικών ΔΕ Φουρνάς που θα γιορτάσουν στην όμορφη πλατεία του χωριού ανταλλάσσοντας ευχές και μηνύματα αγάπης.

Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου στις 12.00 το μεσημέρι ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και φέτος γλυκό- πλάθει. Πρωταγωνιστές της ημέρας οι μικροί φίλοι του Δήμου που θα παρασκευάσουν μάφινς και cupcakes με τη βοήθεια του γυναικών του συλλόγου. Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου Στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους φίλους του θεάτρου, η θεατρική παράσταση ‘‘Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Καρόλου Ντίκενς’’. Μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία με τον τσιγκούνη πλούσιο και τσιγκούνη Σκρούτζ που θα μάθει για το πνεύμα της αγάπης μέσα από τα πνεύματα των Χριστουγέννων. Στο ρόλο του Σκρούτζ ο Νίκος Ορφανός και μαζί του δεκαμελής θιάσους που θα ταξιδέψει το κοινό στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021, ξανά στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ‘‘Με τα μαγικά παιχνίδια του Άγιου Βασίλη’’ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς που είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του δήμου. Τα ξωτικά φτιάχνουν στο εργαστήρι τα δώρα των παιδιών, αλλά τα πειραχτήρια ξωτικά προτιμούν να στήσουν τη δική τους γιορτή προσκαλώντας μικρούς και για μεγάλους στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Ο Δήμος Καρπενησίου θα προσφέρει στα παιδιά δώρα και γλυκίσματα αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει.

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ ο εορτασμός των Θεοφανίων μετά τη θεία λειτουργία για τον αγιασμό των υδάτων.