Για τη 2η τακτική τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου που πραγματοποιήθηκε την 5η Φεβρουαρίου 2021, τοποθετήθηκε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ‘Αλλαγή Πορείας’ κάνοντας σκληρή αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα αναφέρει για τη συνεδρίαση:

«Η ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής αιτημάτων του Δήμου Καρπενησίου Novoville. Η ομάδα του Αλλαγή Πορείας έχει τονίσει καιρό τώρα ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Επτά χρόνια ο Δήμος Καρπενησίου είχε στην κατοχή του την συγκεκριμένη πλατφόρμα όμως την κρατούσε ανενεργή. Ο Δήμαρχος κ. Σουλιώτης απάντησε δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιείται δωρεάν και πιλοτικά από το 2014 μέχρι σήμερα. Για τον λόγο αυτό οι Υπηρεσίες δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα των πολιτών. Συμπληρώνοντας στο τέλος το εξής ανήκουστο, ότι η εφαρμογή είναι δωρεάν γιατί την κατασκεύασε κάποιος «φίλος». Για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν χορηγήθηκε δωρεάν. Αντιθέτως, πληρώνονταν κανονικά από το 2014. Με μια πρόχειρη ματιά στο Διαύγεια μπορούμε να δούμε από που πληρώθηκε άπαξ με ποσό €1.500 (ΑΔΑ:74ΝΧΩΕΓ-37Υ, ΑΔΑ:Ω4ΓΠΩΕΓ8Λ9). Επίσης συνιστούμε στον κύριο Δήμαρχο να μην εμπλέκει «φίλους» και «δημόσιο χρήμα» στην ίδια πρόταση, γιατί κάτι τέτοιο δεν ακούγεται πολύ καλά στα αυτιά των δημοτών. Έστω και τώρα, ευελπιστούμε να λειτουργήσει κανονικά.

Συγχώνευση ΚΕΠ

Σχετικά με τον τερματισμό λειτουργίας του ΚΕΠ που βρίσκεται στο ισόγειο του Νέου Δημαρχείου και την συγχώνευση του με το ΚΕΠ του Παλαιού Δημαρχείου, ένα θέμα που έχει εξοργίσει τους πολίτες της πόλης μας, η Δημοτική Αρχή δήλωσε τα εξής: Ψέμα 1ο : Η συγχώνευση πραγματοποιείται σύμφωνα με την θέληση των υπαλλήλων. Ψέμα 2ο : Η απόφαση της συγχώνευσης βάσει κριτηρίων τεκμηριώνεται άρτια. Ψέμα 3ο : Τα περιστατικά βίας από προβληματικούς κ ψυχικά ασθενείς πολίτες εναντίον των υπαλλήλων. Προς αποκατάσταση της αλήθειας. Η ίδια η προϊσταμένη του ΚΕΠ δήλωσε ότι οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν τυχαία από το «Διαύγεια». Κανένα κριτήριο(πληθυσμιακό, χωροταξικό, εξοικονόμηση δαπανών) δεν τεκμηριώνεται στη εισήγηση ως του προς ψήφιση θέματος. Αποτέλεσμα η πράξη αυτή να στερείται νομιμότητας. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο καταγεγραμμένο περιστατικό που να δηλώνει κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τις οδηγίες που ρυθμίζουν θέματα επιμέλειας και ασφάλειας των ΚΕΠ, μια τέτοια πράξη δεν αποτελεί κριτήριο συγχώνευσης. Φυσικά και η ασφάλεια των υπαλλήλων είναι μέγιστης σημασίας, όμως ιδιαίτερες καταστάσεις σαν την υποτιθέμενη δεν αντιμετωπίζονται κατ’ αυτό το τρόπο ‟πονάει χέρι, κόβει χέρι”. Ψέμα4ο: Οι πολίτες του Προφήτη Ηλία (Ξηριάς) δεν γνωρίζουν την ύπαρξη του ΚΕΠ του Νέου Δημαρχείου με αποτέλεσμα να μεταφέρεται το φόρτο εργασίας στο ΚΕΠ της Πλατείας. Ψέμα 5ο : Βελτίωση εξυπηρέτησης πολιτών μεσούσης περιόδου Covid-19. Αποφυγή πολύωρης αναμονής. Σύμφωνα με το ‟ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ” προκύπτει ότι το ΚΕΠ0349 του Νέου Δημαρχείου δέχεται περισσότερες από τις μισές υποθέσεις σε σχέση με το ΚΕΠ0481 της Πλατείας. Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης των δύο ΚΕΠ θα συγχρωτίσει τον πληθυσμό εν μέσω πανδημίας που μέχρι τώρα δεν υπήρξαν παραδείγματα πολύωρης αναμονής λόγω της ύπαρξης των δύο καταστημάτων. Δεν μπορούμε να καλύπτουμε τις αδυναμίες μας συνεχώς με ψεύδη. Κάποια στιγμή είναι δεδομένο ότι η αλήθεια θα ξεσκεπάσει τη γύμνια μας. Έστω και τώρα, καλούμε τον Δήμο Καρπενησίου να κάνει ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης.

Ράμπες ΑΜΕΑ

Από τον δημοτικό μας σύμβουλο κ Ιωάννη Μαντζιούτα έγινε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος μας με της ράμπες ΑΜΕΑ στα καταστήματα των τραπεζών της πόλης μας. Ο Δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι έχει κοινοποιήσει έγγραφο στα καταστήματα των τραπεζών μέσω του οποίου παροτρύνει να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις συμπληρώνοντας ότι αν μπορούσε θα τα έκλεινε και ‟χθες”. Στη συνέχεια ο αρχηγός της δημοτικής μας ομάδας κ Λερογιάννης παρενέβη λέγοντας ότι πριν σηκώσουμε το δάχτυλο μας και ρίξουμε τις ευθύνες στους υπόλοιπους, ας κοιτάξουμε τι έχουμε κάνει εμείς σε δημοτικά κτήρια και σχολεία όπου οι παρεμβάσεις μας είναι σχεδόν μηδενικές.

Σελίδα τουριστικής προβολής του Δήμου Καρπενησίου, visitkarpenissi.gr.

Κατόπιν ερωτήματος μας ζητήθηκαν πληροφορίες για την σελίδα τουριστικής προβολής του Δήμου Καρπενησίου. 1ον Κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η παράδοση-παραλαβή αυτού του έργου; Είμαστε ευχαριστημένοι από τα 15.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για το συγκεκριμένο έργο; 2ον Γιατί δεν σηκώθηκε η ιστοσελίδα σε μια κρυφή διεύθυνση ώστε να την μελετήσουν και να την επεξεργαστούν οι αρμόδιοι φορείς κάνοντας τις απαραίτητες διορθώσεις και μετά να δοθεί επίσημα στο κοινό αποφεύγοντας έτσι τραγελαφικές αναφορές; 3ον Σημαντικότερο όλων είναι ότι δεν υπάρχει κανένας στρατηγικός σχεδιασμός για την προβολή του τόπου μας. Όλα τα παραπάνω δηλώνουν την προχειρότητα στον σχεδιασμό και τον ερασιτεχνισμό που επιδεικνύει η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή σε ένα πολύ σοβαρό προϊόν όπως αυτό του Τουρισμού.

Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Κατόπιν ερωτήματος που πραγματοποίησε ο δημοτικός μας σύμβουλος κ Ιωάννης Μαντζιούτας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα φαινόμενά υποστελέχωσης καθώς και την έλλειψη Κοινωνικών Λειτουργών (Συντονιστών) σε πολλές Δημοτικές Ενότητες, η αρμόδια Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε.Π.Π.Π.Α.Δ.Η.Κ, κα Κονιαβίτη απάντησε ότι δεν είναι δυνατή η πλήρης στελέχωση των δομών. Η παράταξη μας επιμένει στην πάγια θέση της ώστε να ασκηθεί κάθε δυνατή πίεση στον αρμόδιο πολιτικό φορέα για την πλήρη κάλυψη των δομών.

Σίτιση εκπαιδευτικών

Για το Θέμα Σίτιση αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας (εισηγήτρια η αντιδήμαρχος κ. Ζαλοκώστα Σοφία) Ο δημοτικός μας σύμβουλος κ. Σπυρίδων Μπουλάκος εισηγήθηκε να σιτίζονται όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί και όχι μόνο οι 10 της προκείμενης κατάστασης οι οποίοι κατόπιν ξανά δικής μας εισήγησης μετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης. Η αρμόδια Αντιδήμαρχός κα Ζαλοκώστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος δεσμεύτηκαν ότι θα ικανοποιήσουν το αίτημα για όλους τους καθηγητές.

Η απάντηση Σουλιώτη για τα ΚΕΠ

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό:

«Πρώτον κανένας δημότης του Προφήτη Ηλία δεν στερείται υπηρεσιών από τη συγχώνευση των ΚΕΠ, για τον πολύ απλό λόγο ότι έχει δίπλα του όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που είναι πολύ περισσότερες από αυτές που προσφέρει ένα ΚΕΠ.

Δεύτερον, η αίτηση των δύο υπαλλήλων που υπηρετούν στο ΚΕΠ του Προφήτη Ηλία για μετάταξη, ήταν καθοριστική για τη λήψη αυτής της απόφασης.

Τρίτον, πόλεις όπως η Πάτρα, τα Γιάννενα, η Λαμία, το Αγρίνιο, η Κατερίνη, η Λιβαδειά και πολλές άλλες λειτουργούν κι εξυπηρετούν τους δημότες τους με ένα ΚΕΠ.

Τέλος, επιπλέον στην υπηρεσία των δημοτών ο Δήμος παρέχει δύο ηλεκτρονικές πλατφόρμες απομακρυσμένης εξυπηρέτησής τους.»