Η ‘Δημοκρατική Κίνηση Νέων Αγράφων’ στηρίζει Μπαμπαλή

2687

Συμμαχίες και ζυμώσεις στα Άγραφα

Σε ανακοίνωση υποστήριξης υποψηφίου και συνδυασμού προχώρησε την Κυριακή το βράδυ, η ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Αγράφων. Η κίνηση αυτή, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2018, με στόχο τη συμμετοχή στα κοινά των Αγράφων, ενώ έντονες ήταν οι διεργασίες στις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσουν τα μέλη της αν θα κατέβουν οι ίδιοι στις εκλογές με δικό τους συνδυασμό ή αν θα στηρίξουν κάποιον άλλον υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων. Τελικά σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, θα στηρίξουν τον νυν Δήμαρχο Αγράφων Θεόδωρο Μπαμπαλή, με σχεδόν σίγουρη την υποψηφιότητα του Κοσμά Μάλλιου με το συνδυασμό αυτό, για δημοτικό σύμβουλο.
Όπως αναφέρουν τα μέλη της κίνησης αλλά και ο υπογράφων της ανακοίνωσης, Κοσμάς Μάλλιος, κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ των μελών της, αποφάσισε να συνταχθεί – να συμπαραταχθεί και να στηρίξει ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2019 τον συνδυασμό ΄΄ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ’’ του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή.
Χαρακτηριστικά, αναφέρουν στην ανακοίνωση:
«Καταλήξαμε σε αυτή την απόφαση μετά από ώριμη σκέψη, αξιολογώντας – κρίνοντας και συγκρίνοντας όλες της δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των ενδιαφερομένων υποψηφιοτήτων για το Δήμο Αγράφων.
Θεωρούμε ότι η ενδεδειγμένη πρόταση και επιλογή για τον τόπο μας, καθώς και η μοναδική που μας εκφράζει μετά από την εκκαθάριση και την ανανέωση που πραγματοποιείται σε επίπεδο συνεργατών είναι αυτή του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή.
Θέλουμε να συμβάλλουμε και εμείς με τα στελέχη μας μέσα από μια κοινή προσπάθεια στην Ανάπτυξη του τόπου μας με όλες μας τις δυνάμεις.
Αναγνωρίζοντας την προσπάθεια, το έργο, καθώς και την οργάνωση που πραγματοποιήθηκαν στο δήμο μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τη σημερινή δημοτική αρχή, ΘΕΤΟΥΜΕ τους εαυτούς μας σε κοινό πλέον αγώνα μαζί της, ΕΝΩΝΩΝΤΑΣ τις δυνάμεις μας για να συνεργαστούμε και να αγωνισθούμε για το καλό των δημοτών μας και του Τόπου μας».
Η αντίδραση του Δημάρχου Αγράφων
Σε δηλώσεις του στον Ευρυτανικό Παλμό ο κ. Μπαμπαλής αναφέρει για τη σύμπραξη αυτή:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δημοκρατικό Κίνημα Νέων Αγράφων που συντάσσεται μαζί μας για τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κοσμά Μάλλιο και τους υπόλοιπους νέους, που έρχονται δίπλα μας.
Για εμάς είναι σημαντική η στελέχωση του Συνδυασμού μας με καινούργιες υποψηφιότητες, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι όταν η στελέχωση αυτή γίνεται από νέους ανθρώπους.
Με αυτόν τον τρόπο η «ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», ο συνδυασμός μας, ενισχύεται πραγματικά και δικαιολογεί το όνομά της.
Όταν νέοι άνθρωποι αναγνωρίζουν την προσπάθεια και τη δουλειά που έγινε και γίνεται στο Δήμο Αγράφων τα τελευταία χρόνια, αποτελεί για εμάς το μεγαλύτερο παράσημο.
Ταυτόχρονα, η προσέλευση και η συμμετοχή τους στα κοινά των Αγράφων είναι η επιβεβαίωση της αναγνώρισης αυτής και αποτελεί την μεγαλύτερη παρακαταθήκη και την καλύτερη εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του Δήμου μας».

Ποια είναι η Δημοκρατική Κίνηση Νέων Αγράφων
Το ιστορικό της δημιουργίας της Κίνησης, όπως υπάρχει στην επίσημη σελίδα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει ως εξής. Ύστερα από συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Αυγούστου στην Κρέντη δήλωσαν συμμετοχή σύνολο 73άτομα και αποφασίστηκε η ομάδα εργασίας να αποτελείται από 10 άτομα στο σύνολό τους, δυο από κάθε έδρα Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αγράφων, για τον καλύτερο συντονισμό και επίβλεψη σε κάθε επίπεδο.
Η Δημοκρατική Κίνηση Νέων Αγράφων τονίζει τα εξής:
Ο δήμος Αγράφων είναι ένας από τους ομορφότερους δήμους της Ελλάδας αν όχι του κόσμου ολόκληρου. Η απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και ποικιλίας φύση του, το ορεινό ανάγλυφό του αλλά και ο καθαρός αέρας του συνθέτουν ένα μαγευτικό τόπο διαμονής.