Η Ευρυτάνισσα Σοφία Ζαχαράκη νέα υφυπουργός Παιδείας

7011

Η μέχρι πρότινος υπερδραστήρια εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας κα Σοφία Ζαχαράκη, έγινε υφυπουργός Παιδείας στο νέο κυβερνητικό σχήμα του νεοεκλεγέντα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κα Ζαχαράκη έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών». Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου.

Έλκει την καταγωγή της από το Νέο Αργύρι του Δήμου Αγράφων, το οποίο συχνά επισκέπτεται και αγαπά πολύ όπως έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη στον Ευρυτανικό Παλμό. Παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, οι επισκέψεις της στο Καρπενήσι και τα Άγραφα είναι πολύ συχνές.

«Υπόσχομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Υποσχεθήκαμε φωτεινή Ελλάδα, τι πιο φωτεινό να μιλάμε για τα παιδιά», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά την άφιξή της για την ορκωμοσία.  Επίσης, ανέφερε σε ανάρτησή της: «Το καλό δημόσιο σχολείο είναι το βασικό εργαλείο για την κοινωνία των ίσων ευκαιριών και την καταπολέμηση των κάθε είδους αποκλεισμών. 
Μ’ αυτήν την καθοδηγητική αρχή, ανέλαβα σήμερα -με αίσθημα ευθύνης, αλλά και σαν μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας με μεγάλη συγκίνηση- τα καθήκοντα που μου εμπιστεύτηκε ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ως υφυπουργός αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και την ειδική αγωγή.
Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.
Τον Σεπτέμβριο αυτό θα κάνουμε μια καινούργια αρχή».