Εποχή προετοιμασίας για την μετα- Covid 19 περίοδο και εβδομάδα μεγάλης κινητικότητας τηλεοπτικών συνεργείων και προβολής από τηλεοπτικές εκπομπές, ήταν η προηγούμενη εβδομάδα. Με βάση το Καρπενήσι, αλλά και επίσκεψη και σε άλλα σημεία και αξιοθέατα της Ευρυτανίας, δυο τηλεοπτικά συνεργία βρέθηκαν παράλληλα για γυρίσματα στο νομό.

Ο Δήμος Καρπενησίου αξιοποιείσαι την ευκαιρία για την προβολή και την προώθηση των μοναδικών μνημείων του, αλλά και της Ευρυτανικής παράδοσης. Με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, με τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας που μαγείρεψε μοναδικά, τοπικά φαγητά και πίτες, ενθουσιάζοντας τους δημοσιογράφους των εκπομπών, και των μουσικών: Βαγγέλη Μπακόπουλο στο κλαρίνο, Σάκη Καρακώστα στο βιολί, Ανδρέα Λενά στο λαούτο, Δημήτρη Ρουσκά στα κρουστά και Θεόδωρο Μάκκα στο τραγούδι, ετοίμασαν ένα μοναδικό γλέντι στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας που τηρήθηκαν, οι κάμερες κατέγραψαν ένα μοναδικό ρουμελιώτικο γλέντι, αντάξιο της φιλοξενίας του τόπου μας. 

Στο Καρπενήσι βρέθηκε η εκπομπή «Στα θρανία» του Kontra Channel TV, με παρουσιάστρια την Πόπη Δημητριάδη και πραγματοποίησε γυρίσματα σε διάφορα σημεία του Δήμου Καρπενησίου προβάλλοντας την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τοπικά προϊόντα του τόπου μας. Το επεισόδιο θα προβληθεί την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στις 10:30 π.μ. με παράλληλη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση. 

Πολυήμερα γυρίσματα σε Καρπενήσι και Άγραφα πραγματοποίησε και η εκπομπή «Εικόνες του Open TV με παρουσιαστή τον Τάσο Δούση αναδεικνύοντας σημεία ενδιαφέροντος, λαογραφία και ιστορία, τοπικές γεύσεις και προϊόντα, έθιμα και παραδόσεις του τόπου. Το συνεργείο βρέθηκε σε όλα τα κορυφαία τουριστικά σημεία του νομού, ‘Πάντα Βρέχει’, Λίμνη Κρεμαστών, Μονή Προυσού, Μεγάλο Χωριό, αλλά και σε πανέμορφες κρυφές γωνιές της Ευρυτανίας και η εκπομπή του κ. Δούση, με εμπειρία χρόνων στις ταξιδιωτικές εκπομπές, θα συμβάλει στη μεγαλύτερη διαφήμισή τους.

Αφιέρωμα σε χωριά της Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου πραγματοποιήθηκε και από τη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ με τίτλο «Από πέτρα και χρόνο». Το πρώτο επεισόδιο με τίτλο «Τα Βαλκάνια της Ευρυτανίας» προβλήθηκε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 από την ΕΡΤ2. Ακολουθούν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το επεισόδιο με τίτλο «Κορυσχάδες» και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το επεισόδιο με τίτλο «Το Ιστορικό Σχολείο Κορυσχάδων». Επίσης την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα προβληθεί το επεισόδιο με τίτλο «Βίνιανη».