‘Η ισχύς εν τη ενώσει’ για την ανάδειξη του Αχελώου

2620

Σημαντικές παρουσίες και εισηγήσεις έλαβαν χώρα την Παρασκευή 22 Ιουνίου στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Με πρωτοβουλία του Αντώνη Κοσσυβάκη, στελέχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα για τις ευρωπαϊκές και αναπτυξιακές προοπτικές της Κοιλάδας του Αχελώου.

Προσκεκλημένοι ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ.  Χρήστος Στυλιανίδης και οι ευρωβουλευτές κ. Γιώργος Γραμματικάκης, κ. Στέλιος Κούλογλου και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για το νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών RescEU και ανέπτυξε το αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής και τις προοπτικές για το μέλλον.

Από κοινού τα μέλη του ευρωκοινοβουλίου δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς επίσης γνώρισαν την περιοχή, τα πολιτιστικά της μνημεία και τα τοπικά προϊόντα που παράγει.

Ο Σύλλογος Γυναικών «Λένω Μπότσαρη» προσέφερε προϊόντα και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Νέου Χαλκιόπουλου δώρισαν πίνακες ζωγραφικής με μνημεία της περιοχής που οι ίδιοι φιλοτέχνησαν υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Νεκταρίας Στούκα.

Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω δορυφόρου και στο διαδίκτυο.