Με ένα κείμενό της η Κίνηση Πολιτών Αγράφων, μιλά για τον πολιτικό πολιτισμό που λείπει από τις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές στα Άγραφα. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Είναι ευθύνη όλων των Αγραφιωτών (υποψήφιοι και εκλογείς), έστω και την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, να σταματήσουν οι όποιες εντάσεις, διαξιφισμοί, φωνασκίες, “χτυπήματα” κάτω από τη μέση, συκοφαντίες, λάσπη, τοξικότητα και πόλωση. Ήρθε η ώρα να επικρατήσει η πολιτική ευγένεια, ο αλληλοσεβασμός, η υγιής αντιπαράθεση και ο ουσιαστικός διάλογος για τα σοβαρά προβλήματα των χωριών μας.

Άλλωστε ο πολιτικός πολιτισμός – που εύκολα μπορεί να τον επικαλείται κάποιος, αλλά που δύσκολα μπορεί να τον τηρήσει σε πολλές περιπτώσεις – είναι ζητούμενο και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της ανθρωπότητας. Η κοινωνία μας είναι μικρή, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και δεν μας βοηθά η τοξικότητα. Την επόμενη των εκλογών όλοι οι Αγραφιώτες πρέπει και θα παραμείνουν ενωμένοι!!

Μόνον έτσι οι πολίτες – ψηφοφόροι θα μπορέσουν νηφάλια και ανενόχλητα να αποφασίσουν και να επιλέξουν τους καταλληλότερους που θα τους διοικήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, με βάση την ουσία του πράγματος, που είναι οι αξίες, οι αρχές, οι θέσεις, οι ιδέες και τα προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων. Γιατί και στην Αυτοδιοίκηση οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας! Καλό αγώνα και καλή επιτυχία σε όλους…

Με Ενότητα – Αξιοπρέπεια – Σεβασμό και Δημοκρατικό διάλογο, θα πάμε τον τόπο μας ακόμη πιο μπροστά! ΚΠΑ».