Θεμελιώνεται το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας

1271

Όπως ανακοίνωσε η Μητρόπολη Φθιώτιδας καλεί τους πιστούς την Κυριακή 5 Μαΐου στην θεμελίωση του Εκκλησιαστικού Μουσείου που θα ανεγερθεί μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο στην οδό Αγράφων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με χαρά γνωστοποιούμε στον Κλήρο και στον Λαό της Φθιώτιδος, ότι την 5η Μαΐου, Κυριακή του Θωμά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, θα θεμελιώσει το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως στον έμπροσθεν του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου χώρο, επί της οδού Αγράφων.

Τον χώρο για την ανέγερση του μεγαλοπρεπούς Μουσείου της Εκκλησίας μας, παρεχώρησε ευγενώς ο Δήμος Λαμιέων, όπως ο ίδιος είχε δωρίσει παλαιότερα στην Ιερά Μητρόπολη και τον χώρο, όπου ανηγέρθη το Πνευματικό– Διοικητικό Κέντρο.

Η τελετή της θεμελιώσεως θα λάβει χώραν μετά πάσης εκκλησιαστικής τάξεως και μεγαλοπρεπείας αμέσως μετά την απόλυση της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας του αγίου Εφραίμ, περί την 11η π.μ., ώστε να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι οι Ιερείς των Ενοριών της πόλεως και ο ευσεβής λαός.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην τελετή θεμε­λιώ­σεως του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως την Κυριακή 5 Μαΐου και να χαρείτε το νέο μεγάλο έργο, το οποίο θα προβάλλει την πολιτιστική Εκκλησιαστική κληρονομιά της περιοχής μας.